25.05.2023 | Navnenyt

Topdirektør sætter standarden for alt fra grøn energi til kunstig intelligens

I Dansk Standard står Jens Heiede i spidsen for at sikre dansk indflydelse på fremtidens internationale markedskrav.

Jens Heiede, adm. direktør i Fonden Dansk Standard, fylder 60 år den 26. maj

I Fonden Dansk Standard - Danmarks nationale standardiseringsorganisation og Miljømærkning Danmark - står Jens Heiede både i spidsen for at sikre dansk indflydelse på fremtidens internationale markedskrav inden for alt lige fra kunstig intelligens, cybersikkerhed og Power-to-X til cirkulær økonomi samt for udbredelsen af Danmarks to officielle miljømærker Svanemærket og EU-Blomsten. Jens Heiede har ansvaret for knap 200 medarbejdere, foruden 240 standardiseringsudvalg med i alt ca. 2400 eksperter fra virksomheder, organisationer, myndigheder samt forsknings- og uddannelsesinstitutioner, som deltager i arbejdet med at definere de internationale standarder, der former fremtidens marked.

Selvom der er mere end 28.000 gældende standarder i Danmark, er det ikke noget, de fleste bemærker i hverdagen. Men standarder betyder meget både for erhvervsliv og forbrugere, fordi de sætter fælles krav til fx sikkerhed, kvalitet og klima på tværs af landegrænser. Derfor er de også som omdrejningspunkt for produktudvikling og samhandel en ekstrem vigtig del af den globale økonomi og spiller en fortsat vigtigere strategisk rolle i den industripolitiske og geopolitiske dagsorden - især inden for grøn økonomi og højteknologi. Derfor har Jens Heiede også stor fokus på de internationale linjer og samarbejdet med de øvrige nationale standardiseringsorganisationer samt de internationale og europæiske standardiseringsorganisationer ISO, IEC, CEN, CENELEC og ETSI.  

Og netop samspillet mellem det internationale og nationale er Jens Heiede meget optaget af. Det kræver nemlig en stærk standardiseringsorganisation med international pondus og respekt at sikre danske interesser i standardiseringsarbejdet både europæisk og globalt og samtidig opnå global enighed.   

En anden vigtig målsætning for Jens Heiede er at styrke Fonden Dansk Standards rolle som en vigtig spiller i den grønne omstilling. Både standarder og miljømærker er nemlig væsentlige redskaber i indsatsen for at sikre en mere bæredygtig fremtid for erhvervslivet og samfundet. Eksempelvis er Svanemærket en af verdens skrappeste miljøcertificeringer – og det mest kendte miljømærke i Norden – som gør det enkelt for forbrugere, virksomheder og det offentlige at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser.

Jens Heiede har det meste af sit professionelle liv haft ledende stillinger i de største nordiske forsikringsselskaber, bl.a. som salgsdirektør i Tryg. I 2014 gik turen til Fonden Dansk Standard, hvor han først var kommerciel direktør, herefter standardiseringsdirektør og nu CEO.  

Jens Heiede har en H.D. i Finansiering samt en MBA fra Copenhagen Business School (CBS).

Privat bor Jens Heiede i Klampenborg sammen med sin hustru gennem 32 år, Diana Gale Heiede. De har to voksne børn på 28 år. I fritiden sidder Jens Heiede sjældent stille – når han ikke er i gang med at istandsætte sommerhuset i Vestjylland, nyder han gerne at løbe eller gå en lang tur med hunden.

Mere fra Dansk Standard

Dansk Standard

www.ds.dk/da

  • ds@ds.dk
  • 39 96 61 01
  • Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Målet med vores ydelser er at styrke erhvervslivets og samfundets konkurrenceevne og bæredygtighed.Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation. Vi giver vores kunder mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder og dermed få indflydelse på fremtidens marked…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere