Event

Træning i menneskerettigheder: Introduktionsmodul

Green Network

www.greennetwork.dk

  • info@greennetwork.dk
  • 70 25 40 70
  • Roms Hule 8, 3. sal, 7100 Vejle
Se profil  
Type: Workshop
Start dato: 23.05.2019
Start tidspunkt: 09.00 - 15.00
Sted: Green Network, Roms Hule 8, 3. sal, 7100 Vejle
Tilmeld  

Green Network og CSR Europe arrangerer sammen en introduktion til menneskerettighederne i et virksomhedsperspektiv. Kom og hør mere om relevansen af menneskerettigheder for danske virksomheder.

Introduktion: Menneskerettigheder for virksomheder

Du har som partnervirksomhed i Green Network nu mulighed for at lære mere om, hvad menneskerettighederne kan betyde for din virksomhed. I Danmark er den almene opfattelse, at menneskerettigheder er noget, vi har styr på, hvorfor mange danske virksomheder ikke umiddelbart anser menneskerettigheder som væsentligt for dem. Men danske virksomheder sourcer, afsætter og agerer i stigende grad i en globaliseret verden, hvor det er stadig mere nødvendigt at forholde sig til virksomhedens påvirkning og indflydelse på menneskerettighederne. Green Network og CSR Europe arrangerer den 23. maj en introduktionsdag til menneskerettighederne i et virksomhedsperspektiv og du har mulighed for at deltage gratis som partnervirksomhed!

 

Program for dagen:

9.00-9.30: Intro og velkomst

9.30-10.45: Menneskerettigheder for virksomheder: Kontekst og baggrund

10.45-11.00: Pause

11.00-12.30: Præsentation af Guiding Principles on Business and Human Rights

12.30-13.00: Frokost

13.00-14.30: Cases og gruppearbejde med fokus på egen virksomhed

14.30-15.00: Afrunding og opsamling

 

På dagen vil vi introducere til menneskerettighederne, samt deres væsentlighed i forhold til virksomheder. Derudover vil vi også forholde os til hvilke forretningsmæssige fordele og risici det medfører, at have henholdsvis forholdt / ikke-forholdt sig til menneskerettigheder.

Dernæst vil vi præsentere UN Guiding Principles on Business and Human Rights, som er FNs officielle guideline til virksomheder, når det kommer til menneskerettighederne. Her vil vi specielt fokusere på den del, der omhandler de politikker og processer, som virksomheder bør have, for at kunne sikre effektiv håndtering af deres påvirkning på menneskerettighederne. Med afsæt heri, så anlægges der også et perspektiv på kravene om rapportering på menneskerettigheder i §99a i Årsregnskabsloven.

På dagen vil der dernæst blive inddraget eksempler og cases, som giver inspiration til, hvordan man kan overføre dette i praksis til sin egen organisation. Deltagerne vil også gennemgå en øvelse, hvor de bliver bedt om at forholde sig til deres egen virksomhed og hvilke udfordringer, der relaterer sig til deres praksis, når det kommer til menneskerettighederne.

 

Da dagen er en introduktion, kræves der ikke noget forudgående kendskab til menneskerettighederne.

 

Trænere:

Thomas Kjærgaard, CBDO og Senior Rådgiver i Green Network

Kasper Schmidt, Partneransvarlig og CSR Rådgiver

 

Tid: Torsdag den 23. maj 2019 kl. 9.00-15.00

Sted: Green Network, Roms Hule 8, 3. sal, 7100 Vejle

Sprog: Træningen vil foregå på dansk, men noget af materialet vil være engelsksproget

Deltalgese: Gratis for partnervirksomheder i Green Network og virksomheder, som er medlem af CSR Europe. Pris 975 kr. ex moms for ikke-partnere.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere