12.02.2015  |  Strategi & ledelse

Træhandelskoncernen DLH mister FSC-mærket

FSC smider DLH ud af mærkningsordningen efter handel med ulovligt træ fra Liberia.

Gentagne køb af ulovligt træ i Liberia koster nu træhandelskoncernen DLH FSC-mærket, der er en garanti for, at træet stammer fra bæredygtige skovbrug.

Beslutningen er truffet på baggrund af en dybdegående undersøgelse foretaget af et uvildigt klagepanel, oplyser FSC, hvis regler foreskriver, at man ikke kan associere sig med virksomheder, der står bag ulovlige aktiviteter.

"Købet af ulovligt træ har alvorlige konsekvenser for rettigheder og levevilkår for de små landejende lokale samfund, og vores fortsatte samarbejde med DLH Gruppen ville uden tvivl sætte FSC-systemets troværdighed i fare", siger Kim Carstensen, generaldirektør i FSC International.

DLH får frataget sine FSC-certifikater 12. maj, da der er et opsigelsesvarsel på tre måneder. Det betyder, at DLH Nordic og DLH Frankrig fra denne dato ikke længere vil kunne sælge FSC-certificerede varer, og at de tilbageværende lagre mister deres status som værende FSC-certificeret.

Erhvervsmagasinet CSR har været i kontakt med DLH Nordic, hvor man p.t. ikke har nogen kommentarer.

-JKK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere