26.02.2018 | Klima, miljø og energi
Udstedelse af grønne obligationer er en stigende tendens
Indhold fra partner Hvad er dette?
Flere virksomheder udsteder grønne obligationer for at rejse kapital til bæredygtige projekter.
Grønne obligationer (på engelsk kaldet green bonds) er en tilgængelig finansiel mulighed for både private – og offentlige virksomheder til at supportere klima- og miljøinvesteringer. De er ofte identiske i struktur og risici og minder om traditionelle obligationer. Alligevel differentierer de sig på et væsentligt punkt: Provenuet, som udsteder opnår bliver investeret i miljøvenlige aktiver eller forretningsaktiviteter - altså i grønne projekter, såsom vedvarende energi, energieffektivitet, projekter, der fører til reducerede kulstofemissioner mv.
Grønne obligationer har favorabelt udfald for både virksomheder og investorer idet, de bidrager til en bæredygtig fremtid, og samtidig fremstår virksomheden ansvarsbevidst.
Flere fordele ved grønne obligationer
EY har listet nogle af de største fordele ved at udstede grønne obligationer:
- Grønne obligationer kan tiltrække miljøinteresserede investorer, som ellers ikke ville have haft interesse i den respektive virksomhed
- Der er et konkurrenceelement i, at flere långivere allerede har udstedt grønne obligationer
- Der er et stigende investorkrav om bæredygtige finansielle instrumenter
- Grønne obligationer er favorable for projektudviklere, da de anses for at være økonomisk rentable
- Der er et stigende interessentkrav om ansvarlig virksomhedsførelse
- Tidligere udstedte grønne obligationer er blevet overtegnet, hvorfor det er væsentligt kontinuerligt at udstede nye
- Grønne obligationer styrker virksomhedens brand, idet virksomheden bliver mere miljø- og klimabevidst
- Grønne obligationer anses for at være et tilgængeligt og magtfuldt værktøj til at finansiere en økonomi med lavt kulstof indhold.
Enkelte udfordringer ved grønne obligationer
Den største udfordring for en udsteder er de ekstra omkostninger, såsom yderligere udgifter til definitionen af de grønne kriterier, overvågning og opretholdelse af provenuet mv., som kræves for at udstede en grøn obligation, samtidig med at afkast svarer til en normal obligation.
Derudover kan der være en udfordring forbundet med definitionen og kriterierne for, hvad der udgør en grøn investering eller et grønt program. På trods af eksisterende definitioner, så er der stadig sandsynlighed for, at disse ikke lever op til alle investorers behov. Udstedere skal derved selv definere et produkt/proces som værende grøn samt reflektere over sit engagement om at investere i projekter med forbedret miljøpræstation.
Stigende tendens
Virksomheder, som arbejder ambitiøst med samfundsansvar, udsteder i stigende grad grønne obligationer til at finansiere deres projekter. Forskellige retningslinjer såsom Green Bonds Principles (GBP), bliver integreret i virksomheder, der anvender dem som udgangspunkt for egne investeringsrammer.
Læs mere om emnet her.
Klima, miljø og energi

Bæredygtige Combineering: Fra Entrepreneur Of the Year til milliardsalg
Bæredygtighed betaler sig. Combineering, der sidste år vandt EY Entrepreneur Of The Year i kategorien Bæredygtighed, blev i år solgt til britiske Reconomy Group for knap 1,5 mia. kr. Virksomheden udvikler specialiserede genanvendelsesmetoder og innovative løsninger, der hjælper andre virksomheder med at reducere deres affald og CO2-udledning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Danmark i top-3 på globalt energiindeks
Nye beregningsmetoder gør Danmark til højdespringer i globalt energiindeks. Det skyldes blandt andet Danmarks offshore wind-programmer og projekter omkring power-to-x.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Sustainability Awards uddeler ny pris
Ønsket om at honorere virksomheder, der tager ansvar for deres væsentlige miljøpåvirkninger, er baggrunden for en ny transitionspris, der i år uddeles ved Sustainability Awards
Indhold fra partner
Supply chain

Virksomheder, tag stilling ud fra data i forsyningskæden
Der er kommet større fokus på dokumentation i forhold til virksomheders CO2-udledning, generel miljøpåvirkning og sociale forhold. I takt med at disse dokumentationskrav – som også bliver til decideret lovgivning på flere områder - breder sig længere ud i forsyningskæden, stiller det større krav til ikke blot virksomheden selv, men også underleverandører – og underleverandørers underleverandører...
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

EY vil aflaste Danmarks el-net ved at flekse strømforbruget i hovedsædet
EY tilbyder nu at stå standby for at balancere el-nettet med 571 MWh om året. I det danske hovedsæde på Frederiksberg skruer revisions- og konsulentvirksomheden ned for fire ventilationsanlæg og to komfortkøleanlæg, når elnettet er særligt belastet. Det svarer til, at Danmark i en krisesituation vil kunne undgå at tvangsafbryde strømmen til 600 husstande.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

EY Danmark er ISO 14001-certificeret
EY i Norden har nået endnu et vigtigt skridt i bæredygtighedsarbejdet med ISO 14001-certificeringen af EY’s nordiske miljøledelsessystem.
Indhold fra partner