29.08.2017  |  Medarbejder

Undersøgelse: Mangfoldige teams styrker ledelsesudvikling

Det er god træning at lede mangfoldige teams. Ifølge en ny undersøgelse styrker det udvikling og kompetencer inden for blandt andet kommunikation, relationsopbygning og talentudvikling.

Det danske arbejdsmarked er inden for de seneste ti år blevet mere internationalt.

Ifølge nye tal har 336.840 udenlandske statsborgere fundet vej til danske arbejdspladser i løbet af 2016 – det er en stigning på næsten 45 procent siden 2008.

Det er med til at give mangfoldighed på arbejdspladserne, og ifølge et nyt forskningprojekt skal man som leder skynde sig at komme til at lede mangfoldige grupper. 

Mangfoldige teams giver bedre ledere
Forskningsprojektet, som er udført i samarbejde mellem ISS, nok verdens største udbyder af facility services, og CBS, viser at der er flere fordele ved at lede en sammensat medarbejderstab.

Således viser en observation af daglige ledelsespraksisser og interviews med 30 mellemledere i ISS, at den daglige ledelse af mangfoldige teams rummer et stort potentiale for at udvikle kompetente ledere karakteriseret af en fleksibel ledelsesstil med mange facetter, skriver Ledernes Hovedorganisation.

Læs også: Danmark er Skandinaviens sorte får, når det gælder kvinder i bestyrelser

Det skyldes blandt andet, at man som leder af et mangfoldigt team ikke kan nøjes med at udøve én form for ledelse, men at man i stedet kontinuerligt tilpasser sin ledelsesstil til teamets sammensætning, til de enkelte teammedlemmers kompetenceprofiler, til den sociale og faglige dynamik i teamet og til opgavens karakter.

Evner lederen at navigere i og tilpasse sig en dynamik af forskellighed, udvikler lederen en relationsorienteret, empatisk og kompetenceudnyttende ledelsesstil, der er præget af fleksibilitet, omstillingsparathed og medmenneskelig indsigt, skriver Ledernes Hovedorganisation.

Samtidig peger ISS-undersøgelsens resultater på, at den daglige ledelse af mangfoldige teams er med til at styrke lederes kompetencer inden for kommunikation, relationsopbygning og talentudvikling.

Mange fordele ved mangfoldighed i medarbejderstab
Tidligere raporter fra ISS: ’Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS’ og ’Mangfoldig ledelse giver større indtjening’, har vist at der er økonomiske fordele ved mangfoldighed. Det bakkes op af 

Derudover dokumenterer andre undersøgelser, at mangfoldighed i medarbejderstaben ikke bare giver økonomisk men også kreativ, innovativ og medmenneskelig mening i virksomhederne.

Læs også: Nordea: Kvindelige direktører giver højere afkast

Blandt andet giver en undersøgelse fra McKinsey fra 2015 evidens for, at virksomheder med enten etnisk eller kønnet diversitet har henholdsvis 35 procent og 15 procent større potentiale for at udkonkurrere deres konkurrenter, skriver Ledernes Hovedorganisation.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere