15.06.2016  |  Klima, miljø og energi

USA’s udvidelse af solenergi overgår alle andre energiformer

USA installerer solcellepaneler i sådan en hast, at kapacitetsøgningnen overgår udvidelsen af alle de konventionelle, fossile energiformer – tilsammen.

2016 tegner til at blive solenergiens år i USA. Det konstaterer mediet Marketwatch efter at have læst en ny rapport fra Solar Energy Industries Association (SEIA).

Læs også: Indien vil følge konkret plan for at nå ambitiøst mål for solenergi

Ifølge rapporten har USA nemlig i årets første kvartal udvidet kapaciteten af solenergi mere end kapaciteten af alle andre energikilder – tilsammen. Det gælder altså også de konventionelle, fossile energiformer som kul, olie, naturgas og kernekraft.

Udvidelsen af kapaciteten er primært sket med installation af solpaneler i store solcelleparker. I alt var der efter første kvartal installeret 1.665 megawatt i solcelleanlæg på landsplan, hvilket er en kapacitetsøgning på 64 procent. Og det er altså første gang, det er sket. Sidste år var ellers i sig selv et rekordår, da solkapacitetsudvidelsen overgik udvidelsen for naturgas alene, men i år har USA altså taget solenergien skridtet videre.

En anden glædelig nyhed på solenergifronten er, at det efterhånden kan betale sig langt bedre for de amerikanske forbrugere at udnytte solens stråler. Rapporten viser nemlig, at det er blevet 8,8 procent billigere at generere solenergi. Prisfaldet skyldes primært at selve udstyret, altså solpanelerne, er blevet mindre omkostningstunge at anskaffe.

Læs også: Kina skal blive bedre til solvarme

I løbet af resten af 2016 forventer USA at få installeret 14,5 gigawatt, hvilket i sig selv er 94 procent mere end de 7,5 gigawatt, kapaciteten blev udvidet med i hele 2015.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere