Event

Veje og klima

HORTEN

www.horten.dk

  • info@horten.dk
  • 33 34 40 00
  • Philip Heymans Allé 7
Se profil  
Type: Kursus
Start dato: 11.11.2019
Start tidspunkt: KL. 9.00 - 13.00
Sted: Aarhus Kommune, Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand
Tilmeld  

Bliv klogere på de typiske udfordringer, der er forbundet med administrationen af veje og klimaløsninger.

Der er for tiden stort fokus på de særlige regler, der gælder ved administration af veje. Det gælder både private fællesveje, hvor der kan være en række forskellige interesser og kompetencer involveret som f.eks. forholdet mellem kommunen og grundejerne. Men det gør sig også gældende i forhold til offentlige veje, hvor særligt vejlovens bestemmelser om særråden kan give anledning til udfordringer. Herudover er der i dag et særligt fokus på ekspropriation. Det gælder uanset, om det er kommunen eller staten, der eksproprierer.

Med udgangspunkt i eksempler fra praksis fokuserer vi på de typiske udfordringer i den forbindelse.

PROGRAM

  • Særlig råden over vejarealer v/partner Anne Sophie K. Vilsbøll, Horten

Adgang til særlig råden over vejarealer er interessant for mange borgere og virksomheder. Fx med henblik på udeservering, udstilling af varer, reklame og anden skiltning, containere, arbejdsskure, elskabe mm. Vi ser nærmere på reglerne i vejlovens § 80 og den seneste praksis. Hvornår er der fx tale om et forretningsmæssigt formål, så kommunen kan kræve betaling ved en tilladelse til særlig råden? Og hvad må betragtes som kommunes direkte og indirekte omkostninger ved opgørelsen af et betalingskrav?

  • Klimaløsninger v/partner Henriette Soja, Horten

Ved etablering af klimaløsninger i, under eller ved veje opstår der ofte diskussioner mellem den kommunale vejmyndighed og kommunens forsyningsselskab omkring kompetencer, rettigheder og pligter i forhold til vejen og dens udstyr og det forbundne spildevandsanlæg. Vi giver dig et overblik over regler, muligheder og barrierer.

  • Private fællesveje og kommunalfuldmagt v/partner Poul Hvilsted og advokatfuldmægtig Andrea Hilt Nissen, Horten

Private fællesveje udgør et rollespil mellem kommunerne og de private grundejere og deres tilfældige sammenslutninger. Den kommunale rolle er ikke altid nem at administrere i forhold til forventninger og hensyn. Vi stiller skarpt på, hvilke regler der gælder for kommunalt engagement i vedligeholdelse og vintervedligeholdelse på private fællesveje, herunder om og hvordan kommunen kan indgå aftaler med grundejerne om generelle ordninger med bl.a. afsæt i nye udtalelser fra Vejdirektoratet og Ankestyrelsen, vejlovgivningen og reglerne om kommunalfuldmagten. Vi vil desuden bearbejde spørgsmål og ny praksis om vejret, betalingsafgørelser og fordelingsprincipper.

  • Ekspropriation med udgangspunkt i Bering-Beder-projektet v/advokat Tue Trier Bing, Horten og Martin Korgaard, markedschef, COWI

Vi ser nærmere på Bering-Beder-projektet fra en praktisk vinkel. Derudover gør vi status på nye domme og kendelser og stiller skarpt på nye tendenser. Vi ser i den forbindelse særligt på, hvornår en anlægsmyndighed kan totalekspropriere en ejendom, og hvilke retlige udfordringer det kan medføre.


MÅLGRUPPE
Alle, der beskæftiger sig med veje i det daglige, herunder især medarbejdere i kommuner og staten.

Tags: HORTEN

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere