30.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Verden bør genoprettes med bæredygtigt fokus, mener ekspertgruppe

Store summer penge til genopretning af verden efter Covid-19 kan spille vigtig rolle for den sociale og klimamæssige agenda.

Ny undersøgelse foretaget af 'C40 Global Mayors COVID-19 Recovery Task Force' viser, at de 12-15 billioner USD, der formodentlig vil skulle investeres globalt for at genoprette verden efter Covid-19, kan skabe markante sociale og klimamæssige fordele. Hvis de vel at mærke investeres ansvarligt og grønt.

Læs også: Danskerne bør placere deres pensionsinvesteringer grønnere, mener professor

Resultaterne af undersøgelsen viser, at de rigtige investeringer vil kunne skabe over 50 millioner bæredygtige jobs inden 2025, forhindre 270.000 forureningsrelaterede dødsfald de næste 10 år, spare 1,4 milliarder USD i sundhedsomkostninger samt mere end halvere udledningen af drivhusgasser.

Ekspertgruppen bag undersøgelsen er dybt bekymrede over, at det i øjeblikket ser ud til, at kun 3-5 procent af investeringerne er forpligtet til bæredygtige initiativer.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere