23.09.2009  |  Klima, miljø og energi

Verdens ledere skal forberede sig til klima-topmøde

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon opfordrer verdens statsledere til allerede nu at diskutere nogen af de problemer, som forhåbentlig skal løses på klimatopmødet i København.

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon beder nu verdens statsledere og regeringer om at forberede sig til klimatopmødet ved hjælp af diskussionsemner, som skal lette forhandlingerne i København i december:
”En fair, effektiv og omfattende global klimaaftale er nødvendig for at sikre, at klimaforandringerne ikke kommer ud af kontrol. Succes ved mødet i København kan sætte en fundamental forvandling af den globale økonomi i gang, styrke den klimavenlige udvikling og hjælpe verdens fattigste og mest sårbare med at tilpasse sig de uundgåelige følgevirkninger af klimaforandringerne,” siger Ban Ki-moon.
Emnerne, som verdens ledere skal diskutere, er assistance til de fattigste og mest sårbare i kampen om at tilpasse sig de uundgåelige følgevirkninger af klimaforandringerne og ambitiøse mål for klimatiltag for udviklede lande.
I den forbindelse siger Ban Ki-moon: ”Udviklede lande er forpligtigede til at tage føringen i at reducere drivhusgasser. Hvert land må gøre en indsats.”
Derudover skal lederne diskutere både finansiel og teknologisk støtte til udviklingslandene i at mindske deres udledning. Det kan blive en dyr affære for udviklingslandende, hvis ikke de mere bemidlede lande støtter:
”De samlede omkostninger er vurderet til op til 250 milliarder dollars om året indtil 2020,” siger Ban Ki-moon.
Derudover skal lederne diskutere offentlige arrangementer og regeringsstrukturer som imødekommer behovet hos udviklingslandene. Ifølge Ban Ki-moon er en aftale i København i december en essentiel nødvendighed for at gøre noget ved klimaproblemerne, også i udviklingslandene. Et af de problemer, vi står over for, er for eksempel, at syv ud af ti katastrofer nu er klimarelaterede.
”Det globale mål om at begrænse den globale temperatur og samtidig nå de ønskelige udledningsreduktioner for 2050 må være baseret på fornuftig videnskab, såvel som økonomisk og teknologisk gennemførlighed,” siger Ban Ki-moon.
-JR

Mere fra Christian

Christian Grunert Pedersen

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere