Vestforbrænding

Klima, miljø og energi

Fremtiden er grøn - og belagt med genbrug

Målet for fremtiden er sat. Vestforbrænding skal sammen med kommunerne sikre, at op mod 30.000 ton affald bliver genbrugt i 2030. Det svarer til vægten af tre Eiffeltårne eller knap 10% af alt det affald, der bliver indsamlet på de 24 genbrugsstationer i Vestforbrændings område.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Nyt samarbejde skal mindske plastforbrænding

Stena Recycling og Vestforbrænding har netop indgået aftale om i fællesskab at udvikle nye metoder til at sortere den plast fra, som i dag indgår i forbrændingen. Målet er øgede mængder til genanvendelse og genbrug samt at medvirke til efterlevelsen regeringens klimamål og reduktion af CO2.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Forsøgsanlæg sikrer bedre miljø

Den 17. november markerede Vestforbrænding, EU-Life og Stena Metall, at verdens første fuldskala forsøgsanlæg – HaloSep - snart kan sættes i drift. Anlægget omdanner flyveaske fra forbrændingsprocesser til genanvendelige materialer i form af metaller, salt og renset flyveaske. I dag er asken et farligt restprodukt kun egnet til deponi.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grøn omstilling kræver investeringer

Fossilfri forsyning i 2050 og en million elbiler på de danske veje i 2030. Det er ambitiøse mål, som vi kun kan nå ved at investere massivt i elnettet og samtidig skabe incitamenter til at fravælge de fossile brændsler. Det fortæller viceadministrerende direktør Anders Stouge fra Dansk Energi.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grøn fjernvarme til flere i Lyngby

Lige om lidt bliver varmeforsyningen i Lyngby-Taarbæk endnu mere klimavenlig. Kommunalbestyrelsen har netop godkendt den næste store fjernvarmeudvidelse fra Vestforbrænding. Denne gang i Virum-Sorgenfri.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Håndtér dine brugte mundbind rigtigt

På verdensplan bruger vi tre millioner mundbind i minuttet. Svarende til hele 129 milliarder mundbind om måneden. Og de Coronahæmmende mundbind vil desværre blive en del af vores hverdag et stykke tid endnu. Men hvordan håndterer vi de brugte mundbind bedst, så både klima og miljø bliver mindst muligt påvirket?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Intelligent kamerateknologi skal revolutionere vores genanvendelse af plastik

Et nyt forskningsprojekt skal udvikle en kamerabaseret sorteringsmaskine, der kan finsortere plastikaffald efter dets type. Maskinen bliver i projektet implementeret i industrien, og gør det muligt i langt højere grad at anvende genanvendt plast i fremstillingsindustrien.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Vi skal handle nu

Vejret har ændret sig på grund af den globale opvarmning. Og vi mærker konsekvenserne i form af større udsving i temperaturer og nedbørsmængder. Skal vi vende århundreders negative påvirkninger af klimaet, skal vi handle nu, fastslår Jesper Theilgaard. Klimaeksperten har over 40 års erfaring som meteorolog og er kendt fra DR’s vejrudsendelser og som klimakommentator og foredragsholder.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere