21.01.2014  |  Klima, miljø og energi

Vindstrøm og bæredygtighed er en god forretning

Flere og flere danske erhvervsvirksomheder vælger vindstrøm for aktivt at bidrage til nedbringelse af miljøbelastningen og samtidig signalere ansvarlighed og bæredygtighed. Det er samtidig en god forretning for alle parter.

Flere og flere erhvervsvirksomheder har erfaret, at det at vælge vindstrøm for aktivt at bidrage til nedbringelse af miljøbelastningen og samtidig signalere ansvarlighed og bæredygtighed er en god forretning for alle parter.

En af de virksomheder, der har valgt Vindstrøm er KE Fibertec i Vejen, der er verdens største tekstilkanal-producent. KE Fibertec har valgt at få sin vindstrøm fra Trefor.

I 2012 præsenterede KE Fibertec verdens første Cradle to Cradle-certificerede ventilationskanal til luftfordeling, det vil sige ventilation, opvarmning eller køling.

Cradle to Cradle handler om at se affald som føde til en ny produktion og på den måde genbruge de naturlige ressourcer for at undgå spild.

Læs også: KE Fibertec skal levere bæredygtig ventilation til den første Cradle to Cradle skole i Holland

Fakta om Vindstrøm

  • Vindstrøm er miljørigtig strøm
  • Vindstrøm fra TREFOR Energi er certificeret
  • Valg af vindstrøm signalerer en grøn bevidsthed og en ansvarlig holdning til miljøet
  • Vindstrøm kræver ingen ændringer i installationen 

”Vindenergi er næste trin på bæredygtighedstrappen, og med Trefor har vi fundet en god samarbejdspartner, der kan levere certificeret vindstrøm til os. Vindstrøm giver god mening og hænger perfekt sammen med vores arbejde med bæredygtighed”, siger Carsten Jespersen, og fortsætter:

”Det er ansvarlighed og bæredygtige tanker, men det er også god forretning at vise miljøhensyn.”

Al den strøm, som KE Fibertec og KE Fibertec Væveri forbruger, kommer fra vindmøller og er dermed CO2 neutralt og skånsomt for miljøet.

Idealisme er også godt i forretningslivet
Det er langtfra kun produktionsvirksomheder, der kan se en idé og en god forretning i at vælge vindstrøm. Også Panorama Biograferne ved Lillebælt er skiftet til Trefor Vindstrøm, og det er der mere end en god grund til, hvis man spørger Lars Broen, der er indehaver og direktør.

Læs også: Danske virksomheder sætter selv vindmøllestandarden

”Vores biografer har mange store lyskilder, der belaster miljøet unødigt, hvis man ikke tænker sig om. Jeg vil gerne reducere biografernes miljøbelastning, og samtidig kan jeg godt lide tanken om vedvarende energi, så vindstrøm er det helt rigtige for os,” siger Lars Broen, der har biografer i både Middelfart og Fredericia.

”Kald mig bare idealist, men idealisme er også godt i forretningslivet. Det, man føler for som menneske, må efter min mening også gerne slå igennem i ens professionelle liv. Der skal helst være en sammenhæng”, siger Lars Broen, der har hængt Vindstrømcertifikaterne op i sine biografer.

- JDN

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere