18.02.2021 | Supply chain
Virksomhedens kaffeforbrug kan styrke kvinder og børn i Kenya
Indhold fra partner Hvad er dette?
Hver gang medarbejderne trykker på kaffemaskinen, kan de være med til at sikre, at kvindelige kaffebønder i Kenya blandt andet får ordentlig betaling og træning med agronom.
Betty er én af de kvindelige kaffebønder i Kenya, der blandt andet er sikret ordentlige betaling og træning med agronom.
Den danske virksomhed NGUVU arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya. I alt er 130 kvinder med i kaffekonceptet. Kvinderne har tidligere været fastholdt i gæld og fattigdom, især fordi fortjenesten af deres hårde arbejde blev snuppet af de mange mellemmænd i kaffebranchen.
NGUVU køber ikke bare kaffebønnerne direkte af kvinderne, så de er sikret en ordentlig betaling. Virksomheden hjælper også kvinderne med at optimere kaffefarmene og styrke deres små kaffeforretninger. Kvinderne i NGUVU’s kaffekoncept er sikret:
- Ordentlig betaling til tiden (ofte to gange mere end tidligere)
- Træning af agronom, så de kan optimere kaffefarmene
- Flere kaffetræer fra NGUVU’s planteskole, så de kan øge produktionen af kaffebønner
- Flere vandtanke, så de kan vande kaffefarmene i lange tørkeperioder
- Solcellelamper, så de og børnene undgår brug af de sundhedsskadelige petroleumslamper
- Transportmiddel, så de ikke skal gå den lange vej til kaffefabrikken med tungt læs på ryggen.
Verdensmål og sund fornuft
SEB, inQvation, Makio, Hudson, Bespoke, Big Bio, Social Foodies og Freshland er nogle af de virksomheder, der køber kaffebønnerne fra kvinderne i Kenya.
Gennem artikler, cases, billeder og videoer kan medarbejderne se den konkrete forskel, de bidrager til, når de drikker kvindernes kaffe.
”Det er vigtigt, at medarbejderne kan sætte ansigt på kvinderne. At de kan se og mærke den forandring, de skaber i Kenya. Det øger engagementet og forståelsen for, at vi kan skabe stærk udvikling gennem vores indkøb og forbrug”, siger Rune Sandholt, stifter af NGUVU.
Verdensmålene er ofte omdrejningspunktet for kommunikationen, så det bliver tydeligt, hvordan mål som ’Ligestilling mellem kønnene’, ’Anstændige jobs og økonomisk vækst’ og ’Kvalitetsuddannelse’ bliver omsat til konkret handling.
Men derudover bakker virksomhederne op om kaffekonceptet, fordi det er sund fornuft.
"Vi kan se, hvor stor effekt det har på kvinderne og deres børn, når vi tager ansvar for yderste led i værdikæden. Ved både at sikre kvinderne ordentlig betaling og faglig udvikling, gør vi det muligt for kvinderne at skabe en bedre fremtid for dem selv og deres børn. Sådan burde det være for alle kvindelige kaffebønder i Kenya”, siger Rune Sandholt.
Læs mere på www.nguvu.dk.
Supply chain

Påskegaven skaber arbejde i Afrika
Nu kan virksomheder vælge en påskegave til medarbejderne, der skaber arbejde og ordentlige arbejdsforhold i Afrika.
Indhold fra partner
Supply chain
Virtuelle mødepakker der gavner
Selvom vi sidder hver for sig under møder og konferencer, så kan vi stadig samles om en dejlig kop kaffe og lækker chokolade, der skaber arbejde og ordentlige arbejdsforhold i Afrika.
Indhold fra partner
Supply chain

Virtuelle mødepakker gør en forskel
Mødepakken kan ikke blot være med til at skabe den gode, fælles stemning, vi kender fra eftermiddagspauserne i mødelokalet. Den kan også med til at skabe arbejde og ordentlige arbejdsforhold i Afrika.
Indhold fra partner
Supply chain
Kvindelige kaffebønder i Kenya får flere kaffetræer
Den danske kaffevirksomhed NGUVU donerer omkring 5000 kaffetræer til kvindelige kaffebønder i Kenya, så kvinderne kan styrke deres små kaffeforretninger.
Indhold fra partner
Supply chain
Firmajulegaven skabte jobs til udsatte i Afrika
En række sociale iværksættere er gået sammen om firmajulegaven ’Afrikakurven’, så virksomheder kan give medarbejderne en smagfuld julegave og samtidig bidrage til at skabe udvikling i Afrika.
Indhold fra partner
Supply chain

Frugtkasseleverandør udvider med kaffe
Fresh.Land, der sælger frugt og grønt direkte fra producenten, vil nu også sælge kaffebønner direkte fra kvindelige kaffebønder i Kenya. På den måde sikrer Fresh.Land, at kvinderne får en ordentlig løn og faglig udvikling, så de kan optimere farmene.
Indhold fra partner