24.05.2013  |  Supply chain

Virksomheder skal holde bedre styr på forsyningskæderne

Efter at 1.127 tekstilarbejdere i Bangladesh mistede livet i en sammenstyrtet fabrik i forrige måned, opfordrer FN’s generalsekretær virksomheder til at tage ansvar for deres forsyningskæder.

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon opfordrer virksomheder til at tage ansvar for deres supply chains efter katastrofen i Bangladesh, hvor en tekstilfabrik i april styrtede sammen, og 1.127 arbejdere blev dræbt.

Læs også: Myndighederne i Bangladesh håndhæver ikke reglerne

”Tiden er inde til, at alle virksomheder kontrollerer deres supply chains og ikke distancerer sig fra dem. Alt for mange virksomheder ofrer stadig arbejdernes rettigheder og sikkerhed for bundlinjens skyld”, siger Ban Ki-moon.

Mere næring til ansvarlighed
Generalsekretæren roser samtidig FN’s Global Compacts arbejde for at skabe mere sikre og bæredygtige arbejdsforhold.  

”Mange virksomheder har taget principperne fra Global Compact til sig, og antallet er stigende. Udfordringen er nu at give mere næring til bevægelsen for virksomheders ansvarlighed”, siger han ifølge supplymanagement.com.

Læs også: Åbne leverandørlister gir´ ikke bedre arbejdsforhold 

Over 7.000 virksomheder i 140 lande har skrevet under på FN’s Global Compact. Dermed har de tilsluttet sig ti principper om blandt andet menneskerettigheder, arbejdsvilkår, miljøhensyn og antikorruption.  

- JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere