12.11.2015  |  Klima, miljø og energi

Walmart speeder den grønne omstilling op

Walmart har installeret solcellepaneler på taget af 327 butikker og distributionscentre og har indgået en aftale om at aftage vindenergi fra en vindmøllepark i Texas.

Der var skepsis at spore, da amerikanske Walmart i 2005 proklamerede, at den gigantiske varehuskæde en dag ville være drevet fuldstændig på vedvarende energi. Og den skepsis har holdt ved de seneste år, men det ser ud til at vende nu, skriver The Christian Science Monitor.

Læs også: Walmart vil mindske brug af antibiotika

Walmart har nemlig fået installeret 105 megawatt solcellepaneler på taget af 327 butikker og distributionscentre, hvilket, ifølge Forbes, gør virksomheden til den største enkeltstående solenergigenerator i USA. I nogle stater kommer 26 procent af virksomhedens energi fra vedvarende energikilder.

Sidste måned indgik Walmart desuden en 10-årige aftale om at købe 58 procent af det forventede output fra en vindmøllepark i Texas. Walmarts mål er at bruge syv milliarder kilowatt-timer vedvarende energi i 2020, og her kan vindmølleparken i Texas levere næsten en femtedel, oplyser kædens vicepræsident for energi, Mark Vanderhelm.

Førhen har virksomheden været mere forsigtig med at indgå langsigtede kontrakter om vedvarende energi, men det har ændret sig nu, skriver Walmart i sin vedvarende energi-oversigt.

Læs også: Walmart fordobler indkøbene og satser på bæredygtige leverandører

Offentlige tilskud og andre aftaler har nemlig gjort Walmarts energitiltag omkostningseffektive. Eksempelvis har virksomheden ikke selv betalt for solcellerne på sine butikstage. Derimod er det installatøren, oftest SolarCity, der betaler for installationen og indgår en langsigtet aftale om opkøb af energi med Walmart.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere