Økologisk Råd: Hold fast i klimaambitionerne frem mod Paris

Danmark skal ikke sænke sine klimaambitioner nu, det vil være undergravende frem mod decembers klimatopmøde i Paris, mener Det Økologisk Råd.

Danmark bør fastholde sine klimaambitioner frem mod COP21, mener Det Økologiske Råd..

20.08.2015

CSR.dk

Den store klimakongres, COP21, i Paris til december nærmer sig med hastige skridt, og bliver af mange betegnet som et af de vigtigste topmøder for klimaet i mange år. Og derfor er det decideret undergravende, når klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) udtaler, at Danmark skal sænke sine klimaambitioner, det mener Det Økologiske Råd.

”En sænkning af Danmarks klimaambitioner er et helt forkerte signal at sende op til klimatopmødet i Paris. Danmark er en vigtig rollemodel for andre lande, fordi vi har vist, at vi kan forene en ambitiøs klimapolitik med en sund økonomi. Det skal vi blive ved med, hvis vi vil have andre lande til at følge trop,” siger Rådets sekretariatsleder, Christian Ege.

Læs også: Fransk fart på grøn omstilling

Ministeren har været fremme og sige, at Danmark skal sænke sine klimaambitioner fra de 40 procents reduktion af CO2-udledning, som den tidligere regering, dens støttepartier og de Konservative vedtog sammen i klimaloven. Han mener, at den 37 procents reduktion inden for kraft-varmesektoren, som energiaftalen fra 2012 ser ud til at lande på, er fuldt tilstrækkelig.

Signalværdien i det, mener Det Økologiske Råd, er et stop for alle bestræbelser på at sænke klimagasudslip fra transport og landbrug, som er uden for Energiaftalen. Men hvis Danmark skal nå det langsigtede mål om at være uafhængige af fossile brændstoffer i 2050, er det helt nødvendigt, at også transporten og landbruget bidrager, påpeger Rådet.

Derudover er der, ifølge Christian Ege, flere andre fordele, hvis Danmark holder fast i klimaambitionerne. Hvis vi fortsætter bestræbelserne på at få et bedre vandmiljø, så Danmark kan leve op til EU's vandrammedirektiv, vil dette også sænke landbrugets CO2-udslip. Og hvis kravene til transportsektoren ligeledes bliver fastholdt, vil det også føre til bedre luftkvalitet, specielt i byerne.

Læs også: Dansk Byggeri frygter for konsekvenserne af lavere klimamål

Endelig vil en fastholdelse af de eksisterende ambitioner samtidig være med til at fastholde Danmarks førerposition i den grønne omstilling – hvilket også, som tidligere omtalt her på csr.dk, vil være til gavn for den grønne erhvervssektor og de danske eksportmuligheder på området.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024CSR.dk

Fra idé til virkelighed: Realdania har støttet over 50 virksomheder med at modne grøn byggeinnovation

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Vi kan løfte mere natur sammen, end vi tror

05.11.2024Plastic Change

Sponseret

Plastic Change bliver partner i europæisk projekt for at reducere affald

04.11.2024CSR.dk

Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 2023

04.11.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

04.11.2024Schneider Electric

Sponseret

WEBINAR: TekTalk med live demo af nyt Spacelogic KNX hybridmodul

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia