Økologisk Råd: Hold fast i klimaambitionerne frem mod Paris

Danmark skal ikke sænke sine klimaambitioner nu, det vil være undergravende frem mod decembers klimatopmøde i Paris, mener Det Økologisk Råd.

Danmark bør fastholde sine klimaambitioner frem mod COP21, mener Det Økologiske Råd..

20.08.2015

CSR.dk

Den store klimakongres, COP21, i Paris til december nærmer sig med hastige skridt, og bliver af mange betegnet som et af de vigtigste topmøder for klimaet i mange år. Og derfor er det decideret undergravende, når klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) udtaler, at Danmark skal sænke sine klimaambitioner, det mener Det Økologiske Råd.

”En sænkning af Danmarks klimaambitioner er et helt forkerte signal at sende op til klimatopmødet i Paris. Danmark er en vigtig rollemodel for andre lande, fordi vi har vist, at vi kan forene en ambitiøs klimapolitik med en sund økonomi. Det skal vi blive ved med, hvis vi vil have andre lande til at følge trop,” siger Rådets sekretariatsleder, Christian Ege.

Læs også: Fransk fart på grøn omstilling

Ministeren har været fremme og sige, at Danmark skal sænke sine klimaambitioner fra de 40 procents reduktion af CO2-udledning, som den tidligere regering, dens støttepartier og de Konservative vedtog sammen i klimaloven. Han mener, at den 37 procents reduktion inden for kraft-varmesektoren, som energiaftalen fra 2012 ser ud til at lande på, er fuldt tilstrækkelig.

Signalværdien i det, mener Det Økologiske Råd, er et stop for alle bestræbelser på at sænke klimagasudslip fra transport og landbrug, som er uden for Energiaftalen. Men hvis Danmark skal nå det langsigtede mål om at være uafhængige af fossile brændstoffer i 2050, er det helt nødvendigt, at også transporten og landbruget bidrager, påpeger Rådet.

Derudover er der, ifølge Christian Ege, flere andre fordele, hvis Danmark holder fast i klimaambitionerne. Hvis vi fortsætter bestræbelserne på at få et bedre vandmiljø, så Danmark kan leve op til EU's vandrammedirektiv, vil dette også sænke landbrugets CO2-udslip. Og hvis kravene til transportsektoren ligeledes bliver fastholdt, vil det også føre til bedre luftkvalitet, specielt i byerne.

Læs også: Dansk Byggeri frygter for konsekvenserne af lavere klimamål

Endelig vil en fastholdelse af de eksisterende ambitioner samtidig være med til at fastholde Danmarks førerposition i den grønne omstilling – hvilket også, som tidligere omtalt her på csr.dk, vil være til gavn for den grønne erhvervssektor og de danske eksportmuligheder på området.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle