Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne
Med hjælp fra samarbejdspartneren European Federation of Food Banks skal Arla halvere sit madspild inden 2020. Det sker blandt andet ved at donere overskudsmad til velgørenhed.
Arla og European Federation of Food Banks (FEBA) har indgået en aftale om, at Arla vil donere overskudsvarer til FEBAs netværkspartnere i Europa.
Aftalen formaliserer og bygger på et allerede eksisterende samarbejde mellem Arla og de lokale fødevarebanker, der er medlem af FEBA, så som Fødevarebanken i Danmark, Fareshare i Storbritannien og den hollandske fødevarebank:
”Arlas lokale samarbejdspartnere er meget kompetente og vidende på området, og de er ofte meget aktive på nationalt niveau, hvor de varetager politiske interesser og kommunikerer om udfordringerne”, siger Kristian Østerling Eriknauer, vice president for CSR hos Arla, og fortsætter:
”Det nye samarbejde styrker vores muligheder for at bruge det store netværk af fødevarebanker i Europa i det tilfælde, at der er store mængder overskudsmad, som de lokale fødevarebanker ikke har mulighed for at bruge.”
Vil reducere madspild inden 2020
Samarbejdet med FEBA, som er en non-profit organisation, der samler 326 fødevarebanker i 23 lande i Europa skal udover at hjælpe endnu flere i nød, hjælpe Arla med at nå sit mål om at reducere madspild til det halve i 2020:
”I Arla vil vi minimere spild, men når det ikke er muligt, behandler vi maden som en ressource, der kan genanvendes eller genbruges”, siger Kristian Østerling Eriknauer.
Læs også: Arla og Bilka indsamler plastiklåg til genbrug
Når Arlas produkter ikke bliver solgt gennem traditionelle salgskanaler, enten fordi den forventede efterspørgsel ikke matchede udbuddet, eller fordi produkterne ikke levede op til forbrugernes specifikationer til eksempelvis emballage, bliver disse enten solgt til dyrefoder, brugt til biogas, sendt til destruktion eller doneret til et godt formål:
”Vi er glade for at styrke samarbejdet med partnere som FEBA og deres medlemmer, som gør det muligt for os at donere overskudsmad til velgørenhed via professionelle partnere i vores forskellige markeder og samtidig forfølge vores miljømål”, siger Kristian Østerling Eriknauer og påpeger, at samarbejdet samtidig også er med til at styrke de allerede etablerede samarbejder, der eksisterer med koncernens fødevarebanker i Danmark, Holland og Storbritannien.
- EL