Bilgiganter planlægger ladenetværk til elbiler i Europa

En håndfuld af verdens største bilfabrikanter er undervejs med et fælles netværk af højhastighedsladestationer til elbiler på tværs af Europa. I 2020 skal der være tusindvis af ladepunkter.

En sammenslutning af verdens største bilmærker vil etablere et branchefælles netværk af ladestandere til elbiler i Europa. Foto: flickr/Kārlis Dambrāns.

06.01.2017

CSR.dk

En lang tur på de europæiske landeveje i en elbil er indtil videre lidt af en udfordring. For mens benzintankene ligger tæt over hele kontinentet, så er der anderledes langt mellem opladerne til det voksende antal elektriske personbiler, der finder vej til Europas bilmarked.

Læs også: Afgifter bremser elbilerne på de danske veje

Det vil en sammenslutning af verdens største bilfabrikanter nu gøre noget ved. BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group, der udover VW også omfatter Audi og Porsche, har således underskrevet et Memorandum of Understanding (MoU) om at skabe ”det mest kraftfulde netværk af ladestationer i Europa”.

Parternes mål er i første omgang hurtigt at etablere 400 ultrahurtige stationer med en ladekapacitet på op til 350 kW, hvilket skal sikre noget kortere ladetider, end hvad man i øjeblikket oplever.

Frem mod 2020 skal ”kunder have adgang til tusindvis” af disse højhastighedsladestationer langs de største europæiske trafikkanaler, hvilket skal gøre det muligt for elbilejere at rejse langt på el uden de store forsinkelser.

Bredt samarbejde uden fortilfælde
Netværket er baseret på den såkaldte Combined Charging System (CCS)-standard, der bruger hardware, som er fuldt kompatibelt med de fleste nuværende og kommende elbiler. Netop det brede samarbejde, både selve MoU’en og den fælles standard repræsenterer, er ifølge parterne ”uden sidestykke”.

”Det fælles projekt er endnu en milepæl, der klart demonstrerer, at konkurrenter er klar til at arbejde sammen for at styrke elektrisk mobilitet,” siger Chairman of the Board of Management hos BMW, Harald Krüger, og bliver bakket op af sin kollega fra Audi, Rupert Stadler, der peger på, at ”samarbejdet skal give e-mobilitetens markedsandel et boost og sætte fart på skiftet til emissionsfri kørsel”.

Læs også: Nyt samarbejde kobler elbiler på elnettet

De fire parter i sammenslutningen opfordrer desuden andre bilfabrikanter til at gå med i projektet og understøtte etableringen af de mange ladepunkter, ligesom man er åben for samarbejde med regionale partnere.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V