Carlsberg Byen genanvender gamle mursten

Regeringens byggepolitiske udspil skal blandt andet få byggebranchen til at genanvende byggematerialer. I Carlsberg Byen genanvender man mursten fra ikke-bevaringsværdige bygninger og sparer derved store mængder CO2.

”I Carlsberg Byen kigger vi hele tiden på, hvordan vi kan udleve vores vision om at skabe en bæredygtig bydel”, siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen. .

20.03.2015

CSR.dk

Genbrug af mursten i Carlsberg Byen

  • Der er genanvendt 10.000 mursten til renovering af Carlsbergs gamle administrationsbygning i Carlsberg Byen.
  • Der skal udvikles i alt 564.000 kvadratmeter byggeri i Carlsberg Byen. I alt nedrives 150.000 kvadratmeter, hvoraf der indtil nu er nedrevet mere end 50.000 kvadratmeter. 
  • Carlsberg Byen samarbejder med virksomheden ’Gamle Mursten’, der, som de eneste på markedet, kan rense og genbruge mursten.

Regeringen præsenterede i november et byggepolitisk udspil, hvor et centralt tema er genbrug af byggematerialer, så byggebranchen kan udvikle sig i en grøn og bæredygtig retning.

Eksempelvis sparer man et 0,5 kg CO2 ved at genanvende én mursten. Og netop genanvendelse af byggematerialer er på dagsordenen i Københavns nye bydel Carlsberg Byen, der er under opførelse på Carlsberg-bryggeriets gamle areal.  

Læs også: Carlsberg vil udvikle selvnedbrydende flasker

For at give plads til udviklingen af Carlsberg Byen, bliver der nedrevet en række ældre, ikke-bevaringsværdige bygninger på den tidligere bryggerigrund. Dermed bliver en masse gamle mursten til overs, som med fordel kan genanvendes til bygge- og renoveringsprojekter både i og uden for bydelen. Genanvendelse af gamle mursten er nemlig en effektiv kilde til CO2-besparelser.

Genanvendte mursten giver miljøgevinst 
Senest er 10.000 mursten fra nedrivningen af en værkstedsbygning blevet genbrugt til at renovere facaden på den gamle administrationsbygning i Carlsberg Byen, som blev færdig før årsskiftet. Det gav en samlet besparelse på fem tons CO2 i forhold til anvendelse af nyproducerede mursten. 

"I Carlsberg Byen kigger vi hele tiden på, hvordan vi kan udleve vores vision om at skabe en bæredygtig bydel – og her er genanvendelse af mursten fra nedrevne bygninger en oplagt mulighed. Der er store miljømæssige gevinster ved at genanvende mursten, fordi det udleder langt mindre CO2 at rense gamle mursten end at producere nye", forklarer administrerende direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, og uddyber:

"I et byudviklingsprojekt som vores, hvor der løbende skal rives ned og bygges nyt, er det helt oplagt at udnytte de eksisterende byggematerialer. Ud over de klart miljømæssige gevinster har genanvendelse af gamle mursten desuden den fordel, at de bidrager til at bevare det oprindelige udseende på de mange bevaringsværdige bygninger, der løbende renoveres som en del af byudviklingen". 

Læs også: Klimaministeren på besøg i Carlsberg Byen

Udregninger fra rådgivningsvirksomheden Niras viser, at 2.000 gamle mursten sparer miljøet for et ton CO2 i forhold til produktion af nye mursten. Til produktion af rensede, palleterede gamle mursten bruges cirka 98 procent mindre energi, end hvad der går til produktion af en ny mursten. 

Om Carlsberg Byen

  • Udviklingsselskabet Carlsberg Byen opfører over de næste 10-15 år et nyt bykvarter på Carlsbergs tidligere bryggeriområde på Vesterbro med blandt andet kontorlokaler, butikker, restauranter, skoler, kulturinstitutioner, og 3.000 boliger i forskellige størrelser og prisklasser. 
  • Visionen er at skabe et mangfoldigt, levende og bæredygtigt bykvarter, som vil være attraktivt for erhvervsliv, beboere og besøgende.
  • Når Carlsberg Byen er fuldt udviklet, vil bykvarteret være på knap 600.000 etagemeter, der forventes fordelt med cirka 45 procent til boliger, cirka 45 procent til butikker og erhverv og cirka 10 procent til kultur, idræt og institutioner. 
  • Bykvarteret kommer til at rumme tæt bebyggelse med byrum og pladser, smalle gader og snævre passager kombineret med åbne, grønne parker og ni tårnhuse i varierende højder fra 50 m til 120 m. 
  • Den kollektive trafik til og fra området sikres gennem en ny S-togsstation, Carlsberg Station, der står færdig i 2016. 
  • Carlsberg Byen ejes af Carlsberg, Realdania, PFA Pension, PenSam og Topdanmark. 

-JKK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Netværk for Miljømærket indkøb Årskonference 2024

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

27.03.2024CSR.dk

LEGO sender 16,5 millioner efter CO2-fangst

26.03.2024CSR.dk

Københavns Lufthavn kan lagre grøn strøm

26.03.2024CSR.dk

Danmark er milevidt fra mål om grøn energi på land

25.03.2024Denteks A/S

Sponseret

Forskellen på vores vaskemaskiner og din derhjemme

25.03.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Hvem er CSRD-rapporten egentlig til for?

24.03.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Påskeægget ud, langtidsholdbar buket ind: Gaven, der bliver ved med at give

21.03.2024BOXIT Container

Sponseret

Stor succes i bæredygtig madindsamling på Roskilde Festival

21.03.2024Schneider Electric

Sponseret

Kære regering: I kan ikke sætte strøm til verden uden batterier

Jobmarked

Se alle

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Region Midtjylland

Udfold dine kompetencer og viden om bæredygtighed til gavn for bæredygtig omstilling i sundhedssektoren

Vil du omsætte dine naturvidenskabelige/tekniske kompetencer inden for grøn omstilling til praktiske løsninger i sundhedssektoren – og har du mod på at løfte en stor udviklingsopgave? Så vælg Region Midtjylland som din kommende arbejdsplads og vær med til at gøre en konkret forskel!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

15.04.2024

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Koncernindkøber til Uddannelses- og Forskningsministeriet (Ny frist)

Er du vores nye koncernindkøber? Vi søger en ny kollega, som kan styrke samarbejdet på tværs af UFM koncernen og som bidrager til at gøre UFM’s indkøb endnu bedre og endnu grønnere.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.03.2024

PwC Danmark

Erfarne rådgivere inden for strategi, rapportering og erklæringer på bæredygtighedsområdet

Hvis du kender os, så ved du, hvad der ligger i rollen. Hvis ikke, så læs videre – så fortæller vi dig mere.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
PwC Danmark
Webinar
Double Materiality Assessment: Value Creation and Value Leaks

The new Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) makes it a legal requirement to conduct a double materiality assessment.

Dato

02.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

03.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Dansk Industri
Webinar
Tal biodiversitet med finansbranchen: TNFD

Bliv introduceret til det globale biodiversitetsinitiativ med rapporteringsværktøjer og sektorvejledninger fra Taskforce of Nature-related Financial Disclosures (TNFD), og hør hvordan virksomheden Ørsted arbejder konkret med værktøjerne.

Dato

04.04.2024

Tid

13:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

08.04.2024

Tid

08:30

Sted

Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart, Danmark

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

08.04.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - Aarhus i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

09.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus