Coca-Cola-selskab på vej mod bæredygtighedsmål

Coca-Cola Enterprises, der håndterer den amerikanske gigants produkter i Vesteuropa, er godt på vej til at opfylde sine 2020-mål omkring bæredygtighed i produktionen.

Coca-Cola Enterprises gør fremskridt i forhold til bæredygtighed og ressourceforbrug, viser selskabets nye rapport på området. Foto: Flickr/Kevin Trotman.

18.05.2016

CSR.dk

Et nedsat CO2-udslip, et sænket og mere ansvarligt vandforbrug og et tilsvarenden mindre forbrug af ressourcer til både pakning og produktion. Det er højdepunkterne i den bæredygtighedsrapport, Coca-Cola Enterprises (CCE) netop har udgivet, skriver edie.net.

Læs også: Grundfos skal løse global vandkrise

Det er den 11. rapport af slagsen fra CCE, der fremstiller, håndterer og distribuerer Coca-Colas produkter i det vestlige Europa, siden virksomheden meldte sine mål om bæredygtighed ud i 2006. I 2020 lyder ambitionen således på at man bl.a. vil hente 100 procent af sin elektricitet fra vedvarende kilder, ligesom CO2-udledningen skal reduceres med 50 procent.

Og flere af de mål viser rapporten, at man er på rette vej til at opfylde. Eksempelvis er det lykkedes at sænke CO2-udslippet fra kerneforretningen med 40 procent sammenlignet med 2007, ligesom forbruget af ressourcer og råmaterialer i produktion og pakning er blevet reduceret med 22 procent.

Nødvendigt med samarbejde i fremtiden
Når det kommer til vandforbrug går det også fremad. I arbejdet med sin såkaldte water stewardship-plan, som man har investeret over 500.000 dollars i, har CCE formået at erstatte (replenish) 68 procent af sit forbrug og samtidig forbedre det relative forbrug til 1,35 liter per liter færdig læskedrik. Dermed er opfyldelsen af 2020-målet på 1,2 liter/liter rykket tættere på.

Endvidere er man nået op på at hente 32 procent af sit energiforbrug fra vedvarende kilder, og samlet set vækker udviklingen selvsagt glæde hos topledelsen i CCE.

”Da vi startede vores bæredygtighedsrejse i 2006, var der meget få virksomheder, heller ikke CCE, der havde implementeret målbare bæredygtighedsmål. Nu – 10 år senere – har vi en veletableret bæredygtighedsplan med ambitiøse mål, designet til at adressere forretningskritiske sociale og miljømæssige emner”, siger formand og CEO for Coca-Cola Enterprises, John Brock, i en pressemeddelelse.

Læs også: Coca Cola lancerer plantebaseret flaske

“Mens vi reflekterer over de sidste 10 års succes, ser vi også frem til det fortsatte direkte engagement med vores vigtigste stakeholders på områder som klimaforandringer og vandbeskyttelse. Vi kan ikke opnå vores mål alene og vi vil derfor arbejde for mere samarbejde og nye partnerskaber med vores interessenter”, siger han videre.

Udover hovedmærket producerer CCE, der i september desuden blev optaget på Dow Jones Sustainability Index (DJSI), brands som Sprite, Minute Maid, Nestea, Fanta og Schweppes.

-AK

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

06.06.2025Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Brødrene Dahl sætter CO2-tal på 70.000 varer

05.06.2025CSR.dk

Regningen stiger: Klimaskader har allerede kostet samfundet milliarder

04.06.2025CSR.dk

Klimarådet i nyt notat om klimafremskrivningen: Regeringen skal følge implementeringen tæt

03.06.2025CSR.dk

Nyt partnerskab vil bygge grønne mikronet og øge elektrificeringen

03.06.2025NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen bygger 11 MW solcellepark med 5 MW batteri i Sorø

02.06.2025CSR.dk

Frode Laursen skruer op for den grønne omstillingsfart

01.06.2025Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

30.05.2025CSR.dk

Ny prognose: 80 procent chance for varmerekord inden 2029

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Dagrofa aps
Kursus
Deltag i kulinarisk masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Den 3. og 10. juni inviterer Dagrofa Foodservice til inspirerende kulinariske masterclasses i henholdsvis Odense og Ishøj.

Dato

03.06.2025

Tid

13:00

Sted

Odense og Ishøj

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Alt du skal vide om ISO 27001

Lær om krav og fordele ved en ISO 27001 certificering. Er der krav til, at din virksomhed skal have en ISO 27001 certificering, eller er du blot nysgerrig på at vide mere om standarden? Deltag i vores webinar den 4. juni og få indsigt i, hvordan certificeringen kan hjælpe din virksomhed med informationssikkerhed og compliance. Falk Lange, som er Head of Information Security Management System hos TDC Erhverv, er med på webinaret og vil fortælle om deres erfaringer med ISO 27001 og NIS2.

Dato

04.06.2025

Tid

13:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia