Døgn-Netto giver overskudsmad til udsatte borgere

Fra 10. april bliver brød, bananer og andre overskudsvarer fra Døgn-Netto til måltider for socialt udsatte borgere.

Det er i første omgang Døgn-Netto på Utterslevvej, Tomsgårdsvej, Lygten og to butikker på Frederikssundsvej, alle i København, som donerer overskudsvarer gennem Fødevarebanken. Foto: DS. .

10.04.2014

CSR.dk

Døgn-Netto indleder nu et samarbejde med Fødevarebanken om at donere overskydende mad til organisationer, der hjælper socialt udsatte

Regionschef for Døgn-Netto, Tonny Jensen, glæder sig over aftalen, som betyder, at overskudsvarerne ikke ender som madspild, men i stedet kommer nogle mennesker til gode, som ellers ikke har råd til sunde, varierede madvarer.

”Jeg er utrolig glad for, at Døgn-Netto kan være med til at gå forrest i denne sag. Jeg har aldrig brudt mig om at se ganske udmærket mad blive smidt ud. Det er for mig helt uacceptabelt og uetisk, siger Tonny Jensen.

Inden for holdbarheden
Overskudsvarerne kan være frugt og grønt, som har fået mærker, og derfor ikke kan sælges, og brød, som ofte er i overskud på grund af Døgn-Nettos kvalitetskrav. Overskudsvarerne kan være al mad inden for sidste holdbarhedsdato, dog ikke frostvarer.

For Døgn-Netto er det vigtigt, at der ikke bliver gået på kompromis med kvalitet, smag og fødevaresikkerhed, hverken når maden sælges eller gives væk. Partnerskabet med Fødevarebanken er derfor helt naturligt, fordi Fødevarebanken stiller høje krav til egenkontrol og hygiejne samt jævnlig kontrol fra fødevaremyndighederne.

Samtidig sørger Fødevarebanken for, at Døgn-Nettos varer kommer ud til en meget bred vifte af organisationer og på den måde tilgodeser mange forskellige mennesker, som har brug for støtte eller hjælp.

Overskudsvarer gør en forskel
Karen Inger Thorsen, direktør i Fødevarebanken, hilser også de nye faste leverancer fra Døgn-Netto velkommen.

”Det er utrolig vigtigt, at store aktører som Døgn-Netto og Dansk Supermarked er med til at gøre noget ved madspild og samtidig hjælper vores udsatte medborgere. Det betyder meget for vores organisation og for vores alle sammens miljø og velfærd helt generelt”, siger Karen Inger Thorsen.

Fødevarebanken er en non-profit forening, der modtager frisk overskudsmad fra fødevareproducenter, landbrug, supermarkeder og grossister og fordeler det til organisationer, der arbejder for og med socialt udsatte. 

- JKK 

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V