Danish Design Award hylder bæredygtighed
I kategorien Building Markets ved Danish Design Award vandt Copenhagen Towers, som med sin høje bæredygtighedsprofil skaber et nyt marked inden for cirkulær økonomi.
Hvert år hylder Danish Awards danske designløsninger på tværs af landet. Priserne uddeles til designløsninger, der skaber værdi og effekt for samfundet, i industrien og hverdagen.
Læs også: Konference om træ i byggeriet lader bæredygtigheden fylde
Og ved dette års show gik prisen for Building Markets til byggekoncernen Lendager Group for dets bæredygtige Copenhagen Towers.
Upcycling i højsædet
Lendager Group har med projektet fundet nye innovative løsninger på upcycling af blandt andet genbrugsbeton, affaldstræ og PET-plastflasker, og de har dermed formået at indarbejde genbrugsmaterialer uden at gå på kompromis med æstetik eller kvalitet.
Anders Lendager, ceo og grundlægger af Lendager Group, er stolt og glad for prisen.
"Det er rigtig stærkt, at vores cirkulære løsninger modtager denne designpris. Prisen betyder, at vi modtager en anerkendelse for at hejse et vigtigt flag for bæredygtighed i det byggede miljø - og det er jeg stolt af. Teamet bag har leveret et utrolig solidt stykke arbejde - og prisen vil gøre sig rigtig godt på kontoret," siger han.
Copenhagen Towers indvendige overflader er beklædt med upcyclede materialer. Materialerne er træaffald fra vinduesrammer, gamle døre, gulve og stilladser er brugt til at skabe moderne vægpaneler, mens gulvet er upcyclet beton med et udtryk, der minder natursten.
Læs også: Genbrug i erhvervsbyggeriet: De store projekter kommer
Ydermere er der anvendt PET-plastflasker, der ved en upcylingsproces har fået nyt liv som akustikplader i loftet. Bygningen har desuden grundvandsbaseret opvarmnings- og nedkølningsanlæg, der reducerer energiforbruget med 90 procent.
- JJK