Dansk klimaindsats er verdens bedste

Danmark er igen i år førende inden for klima- og energipolitik, viser rapporten Climate Change Performance Index.

Den danske indsats for vedvarende energi og energieffektivisering medvirker i høj grad til Danmarks placering som verdens klimaduks. .

09.12.2014

CSR.dk

Danmark er verdens bedste, når det gælder vedvarende energi, CO2-udslip, energieffektivisering samt klimapolitik både nationalt og globalt. Det viser rapporten Climate Change Performance Index, som blev offentliggjort ved klimatopmødet COP20 i Lima.

Læs også: FN klar til at uddele klima-milliarder

”Climate Change Performance Index viser med al ønskelig tydelighed, at Danmark i disse år styrker sit globale lederskab inden for klima og bæredygtig energi, og det er virkelig en glædelig nyhed”, siger Søren Dyck-Madsen, klima- og energiekspert i Det Økologiske Råd.

Landendes faktiske klimaindsats
Rapporten, der er udarbejdet af miljøorganisationerne Climate Action Network Europe og Germanwatch, vurderer hvert år verdens lande på deres faktiske indsats for at skære ned på CO2-udslippet og fremme vedvarende energi, energieffektivitet nationalt samt klimavenlig energipolitik på globalt og nationalt plan.

Skemaet viser Climate Change Performance Index's bedste og dårligste placeringer. Pilene angiver, i hvilken retning landet har rykket sin placering. Klik for at forstørre billedet. Kilde: The Climate Change Performance Index. .

I år har Danmark fået 77,76 point ud af 100 mulige. Vores naboland Sverige fik 71,44 point på grund af en stor indsats for energibesparelser i husholdningerne.

”Det er tydeligvis en kombination af den stærke danske nationale energipolitik, som har 95 procent opbakning i Folketinget, og den faktiske udvikling, hvor Danmark år for år reducerer sin udledning af drivhusgasser, som igen i år er grundlaget for den flotte placering”, vurderer Søren Dyck-Madsen.

Danmark skubber udledningen til Kina
Men der er et forbehold i det danske klimabillede. Rapporten er udelukkende udarbejdet på bagrund af det direkte danske udslip af drivhusgasser fra aktivitet inden for Danmarks egne grænser. Det betyder, at rapporten ikke medtager importerede varer, og dermed ikke dækker danskernes fulde forbrug.

”Vi har et højt forbrug, og vi importerer rigtig mange af de energitunge varer, og herved skubber vi så at sige en del af vores udledning af drivhusgasser til især Kina. Det bør vi have in mente, når vi vurderer den flotte placering”, siger Søren Dyck-Madsen.

Læs også: Concito: Danmarks klimaindsats skal gøres langtidsholdbar

Ifølge det Økologiske Råd ville Danmarks placering være betydeligt ringere, hvis man i stedet baserede opgørelsen på udslippet fra det danske forbrug. 

Se hele rapporten her

-SSM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online