Dansk Supermarked Group tilbyder integrationsgrunduddannelse
Hos Dansk Supermarked Group vil man gerne afspejle samfundet og skabe muligheder for alle - derfor har koncernen for nylig åbnet op for en ny toårig integrationsuddannelse.
For små to uger siden mødtes ni mænd og en kvinde fra henholdsvis Syrien, Eritrea og Congo for første gang på Dansk Supermarked Groups specialdesignede integrationsuddannelse (IGU) i Ebeltoft.
Her skal de ti flygtninge studere på det første AMU-kursus på det toårige grundforløb. Herefter er det Dansk Supermarked Groups hensigt, at IGU-eleverne kan komme videre på elevuddannelsen, hvor de kan få en butiks-, slagter- eller bageruddannelse på lige fod med uddannelsens øvrige elever:
”Derfor arbejder vi målrettet på at klæde dem på til en karrierevej i dagligvarebranchen, da vi i Dansk Supermarked Group gerne vil afspejle samfundet og skabe muligheder for alle, også flygtninge”, siger Annette Vittrup, der er mangfoldighedspartner i Dansk Supermarked Group.
Læs også: Dansk Supermarked indgår samarbejde med Dyrenes Beskyttelse
Hos Dansk Supermarked Group har man et mål om at i alt 25 IGU-elever skal starte op på IGU-forløbet i løbet af 2017. Uddannelsen er udviklet til at hjælpe flygtninge mellem 18 og 40 år med at få foden indenfor på det danske arbejdsmarked.
Samtidig er den en del af den trepartsaftale om arbejdsmarkedsintegration, som regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i 2016, og den er udviklet i samarbejde med integrationsministeriet.
I løbet af de næste to år skal de ti flygtninge primært være i en lønnet praktik i en af Dansk Supermarked Groups kæder Bilka, føtex eller Netto. Derudover indeholder forløbet 20 ugers teori på skolebænken, hvoraf 12 af ugerne er danskundervisning arrangeret af den samme kommune.
AMU-kursus kan være en udfordring
De øvrige otte uger kommer til at foregå på Dansk Supermarked Groups eget kursuscenter i Bøgehøj i Ebeltoft, hvor de studerende skal på et kompetencegivende AMU-kursus.
Ifølge Annette Vittrup kan AMU-kurset dog være en af de store udfordringer i IGU-forløbet, da den enkelte flygtning ofte er den eneste ikke-deltagende dansker på et standardkursus, fordi der er få IGU-elever i samme branche.
Derfor har man på kursuscenteret i Ebeltoft sørget for, at de ti studerende vil være sammen i forløbet og samtidig møde øvrige elever på stedet.
Læs også: Danske virksomheder er blevet bedre til at tage socialt ansvar
Samtidig tilrettelægges kurset, så underviseren også kan tage de nødvendige hensyn til både sproglige udfordringer som såvel forståelsen af det danske arbejdsmarked.
Efter det toårige forløb får den enkelte elev en realkompetencevurdering, og hvis han eller hun herefter består grundforløbsprøven, er vejen banet til Dansk Supermarked Groups elevuddannelse.
- EL