06.04.2017  |  Klima, miljø og energi

Eksperter: Flere virksomheder vil trodse Trump i overgangen til kulstoffattig energi

Donald Trumps klimapolitik vil ikke lykkes med at afskrække amerikanske virksomheder fra at skifte til kulstoffattig energi, vurderer klimaeksperter på topmødet Economist Sustainability Summit.

Der blev diskuteret klimaændringer på højt niveau, da Diane Regas, der er adm. direktør i Environmental Defense Fund, og John Podesta, der er tidligere rådgiver i klimaændringer, mødtes til topmødet Economist Sustainability Summit den 23. marts.

Her erkendte Regas bl.a., at den private sektors indsats for at fremskynde en kulstoffattig økonomi vil bilve "ramt" af den amerikanske præsident Donald Trumps administration, skriver edie.net.

Læs også: Apple-rapport: flere audits, mere vedvarende energi og bedre arbejdsforhold

En af de virksomheder, der kan risikere at møde modstand fra administrationen, er Walmart. Forud for det amerikanske valg havde detailhandelskoncernen valgt at forpligte sig til at reducere emissionen af drivhusgasser gennem fremstilling og anvendelse af deres produkter med en milliard ton fra år 2015 til 2030 - det svarer til mere end den årlige udledning i Tyskland.

Virksomheder møder modstand fra administration
Ifølge Regas er det et problem, at virksomheder, der ønsker at innovere, vil blive mødt af modstand fra Trump-regeringen:

"Investeringer i grundlæggende elementer i videnskab og teknologi har været vigtige i væksten af innovation. Hvis vi ser en stor nedskæring i afdelingen for energi, den nationale videnskabsfond og nogle af de store videnskabelige institutioner, vil det have en langsigtet negativ indvirkning på overgangen fra et skifte til kulstoffattig energi."

Amerikanske virksomheder har allerede advaret præsident Trump om, at en undladelse af at opbygge en kulstoffattig økonomi vil sætte den amerikanske velstand i fare.

På trods af Trumps planer om at trække USA ud af Paris-aftalen, har mere end 360 virksomheder og investorer i USA, herunder Ikea, Unilever, Mars og Nike, bekræftet, at de ønsker at støtte aftalen grundet behovet for at fremskynde en kulstoffattig økonomi.

Teknologisk sektor støtter "Clean Power Plan"
Også den teknologiske sektor har været klar i mæglet om, at en forsinket indsats mod klimaforandringer vil koste dyrt - både i økonomiske og miljømæssige henseender.

Således tilkendegav Google, Apple, Amazon og Microsoft sidste år, at de støtter den tidligere amerikanske præsident Barack Obamas opfordring til at sænke udledningen af emissioner i elsektoren med 32 procent i 2030 som en del af den "Clean Power Plan", han tidligere indførte.

Læs også: Modsatrettede nyheder om CO2 er begge korrekte

I den forbindelse udtalte John Podesta til klimatopmødet, at selvom man forventer, at den private sektor vil nedtone sin retorik i forbindelse med den kulstoffattige dagsorden, vil flere virksomheder sandsynligvis fortsætte med at planlægge en bæredygtig arbejdstilgang.

"Der bliver investeret en enorm mængde af penge i innovation. Flere store virksomheder inden for den teknologiske sektor tager nogle store skridt i den bæredygtige retning. De ved, det er der, fremtiden ligger", siger han.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med m…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere