Flere efterspørger svanemærkede hoteller

Ifølge Miljømærkning Danmark er grønne løsninger i stigende grad afgørende, når virksomheder og det offentlige vælger hoteller, restauranter og konferencesteder.

Grønne hoteller er kommet i højere kurs, ifølge Miljømærkning Danmark..

02.06.2014

CSR.dk

Efter at Miljømærkning Danmark, der står bag Svanemærket, har muliggjort, at konferencesteder kan få miljømærket, har kunder og leverandører nu fået en yderligere mulighed for at vælge grønt.

Sideløbende oplever Miljømærkning Danmark en generel stigende interesse for grønne løsninger. Især efter COP 15 og EU-formandskabet, der viste, hvordan bæredygtige konferencer både kan være billige og innovative, har efterspørgslen på miljørigtige hoteller, restauranter og konferencesteder været i vækst, oplyser organisationen.

Læs også: Blot et ud af fire danske hoteller er miljømærkede

Efterspørgslen på grønne løsninger er størst hos de professionelle indkøbere. I en undersøgelse fra Deloitte, som Miljømærkning Danmark refererer til, mener 95 procent af de professionelle indkøbere, at hotel- og restaurationsbranchen skal iværksætte flere grønne initiativer. 40 procent vil endda betale mere for bæredygtige løsninger.

<p>”Det er en myte, at grønne løsninger per definition er dyrere”.</p>

Ulrika Mårtensen, communication manager i Wonderful Copenhagen

Rambøll er en af de virksomheder, der prioriterer grønne løsninger og især Svanemærket højt, når de køber ind til deres medarbejdere.

"Når vi skal lave indkøbsaftaler til vores cirka 3.000 medarbejdere i Danmark, er fokus på miljøet et parameter på lige fod med pris. Det gælder køb af inventar så vel som ved booking af hoteller og konferencer. For os handler det om sund fornuft – om at efterleve vores værdier, og så er der god økonomi i det. Svanemærket gør det lettere at vælge bæredygtigt, da Svanen er vores garanti for et miljørigtigt valg", siger Helene Byskov Christiansen, indkøber ved Facility Management i Rambøll.

Bæredygtighed er en god forretning
Hos Wonderful Copenhagen ser man også en stigende interesse for grønne løsninger i hotel- restaurations- og konferencebranchen. Særligt omkring de store internationale begivenheder som COP 15, EU-formandskabet og det nylige internationale Melodi Grand Prix.

Spørger man de internationale mødekunder, så står bæredygtige produkter højt på ønskesedlen, men mange beder dog ikke eksplicit om grønne løsninger, da de frygter, at det kan gøre mødet dyrere, selv om det langt fra behøver at være tilfældet, oplyser communication manager i Wonderful Copenhagen, Ulrika Mårtensen.

Om Svanemærket

Miljømærkning Danmark har ansvaret for både EU’s Blomstmærke og det nordiske Svanemærke, som er Danmarks officielle miljømærker.

Miljømærkning er en frivillig ordning for virksomheder, hvis produkter eller serviceydelser lever op til mærkernes krav.

Blomsten og Svanen bygger på kriterier, som er livscyklusbaserede, hvilket betyder et fokus i hele værdikæden fra råvarer og produktion, til anvendelse og bortskaffelse. Målet er at skubbe produktion og forbrug i en mere miljørigtig retning.

"Det er en myte, at grønne løsninger per definition er dyrere. Ofte er grønne løsninger faktisk billigere. Eksempelvis kostede det danske EU-formandskab kun 35 millioner euro, hvilket er under en tredjedel af det i Polen, som kostede 115 millioner euro.  Det skyldes blandt andet de grønne løsninger i Danmark, såsom postevand frem for vand i plastikflaske, vandglas frem for engangsglas, LED-belysning, genbrug af blomsterdekorationer, batchsnore, konferencesteder og meget andet", siger hun.

Svanemærket tænder det grønne lys
Svanemærket er det officielle miljømærke i Danmark og i hele Norden. Det betyder blandt andet, at svanemærkede hoteller, restaurationer og konferencecentre normalt uden videre kan markedsføre sig som mindre miljøbelastende/mere miljørigtige. Populært sagt giver Svanemærket grønt lys for grøn markedsføring.

Læs også: Hotelbranchen går i sort for miljøet

"Svanemærket er god branding og god forretning for virksomheder, og Svanen har et højt kendskab i hele Norden. Måske derfor oplever vi, at flere og flere ansøger om Svanemærket. Siden 2009 er antallet af svanemærkede produkter og ydelser fordoblet. Med vores nye kriterier til svanemærkning af både hoteller, restaurationer og konferencer håber vi på endnu flere ansøgninger fra branchen", siger konsulent i Miljømærkning Danmark, Charlotte Vincentz Fischer.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V