Hilton sparer 3,8 milliarder kroner via intern bæredygtighed
Fra 2009 og frem til i dag har hotelgiganten Hilton sparet omkring 3,8 milliarder kroner gennem virksomhedens platform LightStay, der kan analysere miljøpåvirkninger på alle kædens hoteller.
Hos den internationale hotelkæde Hilton har man haft stor succes med virksomhedens LightStay-platform, der er et proprietært system, som er udviklet til at beregne og analysere miljøpåvirkninger på koncernens lidt over 4.400 hoteller rundt om i verden, skriver edie.net.
Ifølge Claire Whitely, der er global energi- og miljø manager hos Hilton, har det interne system haft stor betydning for hotelgiganten.
Læs også: Apple vil genbruge mineraler i forsyningskæden
Siden 2009 har Hilton således reduceret sit energiforbrug med 14,5 procent, affaldsproduktionen med 27,6 procent og vandforbruget med 14,1 procent gennem brugen af LightStay. Det har i alt sparet Hilton for omkring 3,8 milliarder kroner fra 2009 og frem til i dag:
"Det har helt sikkert hjulpet adfærdsændringen i stigende grad”, siger Whitely til edie og fortsætter:
”LightStay plejede at være et ingeniørprogram og var derfor meget teknisk, men nu bevæger vi os nærmere i retning af at kunne få datainput automatisk fra vores leverandører. Herefter tager vi al informationen og skaffer output, der kan anvendes til at engagere vores hotel-medlemmer".
Sporing af historiske energi- og vejrdata
En nylig opgradering af LightStay har gjort det muligt for systemet at spore historiske energi- og vejrdata for at forudsige fremtidige energiforbrugsniveauer og effekten af ydeevnen på virksomhedens omkostninger.
Systemet kan blandt andet indhente data om hotellernes forventede ydeevne, hvorefter det kan sende automatiske advarsler til de hoteller, hvor resultaterne falder under de forventede niveauer.
Ifølge Whitely giver de små detaljer hotelkæden mulighed for bedre at forstå de enkelte bygninger og kigge mere på, hvordan de forskellige faktorer påvirker hvert hotels præstationer.
Samtidig påpeger hun, at selvom hotelkædens tilgang til energistyring er blevet anerkendt af med flere ISO-certificeringer, har man ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene:
Læs også: Hotel certificeret for samfundsansvar
”I øjeblikket ser vi på forskellige ting, når det kommer til at forbinde rummenes energiforvaltningssystemer, og hvordan vi kan gøre dem endnu smartere”, siger Whitely og fortsætter:
”Vi kan fx opsætte sensorer i værelserne, der reagerer, hvis gæsten ikke er der. Så kan bygningsstyringssystemet blandt andet automatisk slukke eller skrue ned for klimaanlægget.
- EL