København vinker endegyldigt farvel til kul

En ny, københavnsk kraftværksblok skal fra 2020 fyre med bæredygtig biomasse. Dermed er kulafbrænding i hovedstaden en saga blot, og ambitionen om CO2-neutralitet kommer et stort skridt nærmere.

Den nye blok ved Amagerværket er tegnet af Gottlieb Paludan Architects. Blokken har en kapacitet på 185 ton flis i timen ved fuld last - kedlen bliver på størrelse med Rundetårn. Foto: Gottlieb Paludan Architects..

01.09.2016

CSR.dk

Amagerværkets ældste, kulfyrede blok bliver nu erstattet med en højeffektiv, flisfyret kraftværksblok som led i at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Det er forsyningsselskabet Hofor, der sætter gang i byggeriet, og med den nye blok tegnet af Gottlieb Paludan Architects vil selskabet lette København for omkring en million ton CO2, hvilket svarer til 500.000 personbiler. Det skriver Dagens Byggeri.

Læs også: Grøn energi i hjertet af København

”Med det nye byggeri sikrer vi københavnerne stabil fjernvarmeforsyning mange år frem i tiden og til en fornuftig pris. Samtidig leverer vi vores afgørende bidrag til Københavns grønne klimamål ved at basere det nye kraftvarmeværk på 100 procent bæredygtig biobrændsel”, siger Lars Therkildsen, som er administrerende direktør hos Hofor.

Han kalder desuden værket for et varmeværk med tilhørende elproduktion – og sætter streg under, at det ikke er et elværk med varme som bioprodukt.

Et grønnere København
Det nye byggeri vil være med til at cementere Københavns rolle som frontløber inden for grøn omstilling, lyder meldingen fra Københavns overborgmester Frank Jensen, som var med til at tage de første spadestik til byggeriet.

”Det (byggeriet, red.) får den nyeste teknologi til effektiv udnyttelse af ressourcerne. Det er ikke mindst fjernvarmen, der er unik for København og gør det muligt for os at nå målet om CO2-neutralitet”, siger overborgmesteren.

Læs også: Tysk forsikringsgigant trækker kulstikket

Det nye værk, som vil stå færdigt i 2020, kommer til at gøre fjernvarmeforsyningen i København mere end 80 procent CO2-neutral og vil dække omkring 25 procent af varmebehovet i hovedstadsområdet.

Desuden vil det blive muligt for borgerne at få et kig ind i maskineriet og nyde udsigten over København i 40 meters højde.

- KLZ

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.12.2024Dansk Industri

Sponseret

Regenerativ turisme: Kan arkitektur hjælpe os gentænke måden, vi rejser på?

02.12.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Agil planlægning sparer 470 ton CO2e

02.12.2024Plastic Change

Sponseret

Problematisk type af plastik bør forbydes

29.11.2024Plastic Change

Sponseret

Verdens lande misser nødvendigt opgør med plastikforurening under FN-møde

29.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Klimaspådom: Bæredygtig it-anvendelse vil overhale fokus på madspild og plastik

28.11.2024VIA University College

Sponseret

Forskning skal sænke tøjforbruget

27.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Din morgenkaffe presser verdens skove

27.11.2024Schneider Electric

Sponseret

Grundfos skærer ned på energi og driftsomkostninger med unik teknologi fra Schneider Electric

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark

Dato

27.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom