Københavner-restaurantkæde investerer i solenergi

En københavnsk restaurantkæde vil hjælpe den grønne omstilling på vej og investerer i ny solcellepark. En tendens vi ser i stor stil i USA, forklarer solcelledirektør.

Fra starten af 2017 kan Cofoco-kæden kalde sig bæredygtig energiproducent. Det betyder at alle 15 restauranter i kæden udelukkende skal køre på den selvproducerede, grønne strøm. Foto: Cofoco. .

06.12.2016

CSR.dk

Den københavnske restaurantkæde Cofoco har med ønsket om at blive CO2-neutral og bidrage til den grønne omstilling valgt at blive grøn energiproducent, skriver Berlingske Business.

Ejerne bag det populære mad-brand så ikke nok mening i at købe CO2-kvoter og har nu derfor investeret et tocifret millionbeløb for at blive selvforsynende – og lidt til – med grøn energi.

Læs også: Lastbiler med solceller – er det fremtiden?

”Det er for abstrakt at opkøbe CO2-kvoter. Vi vil gøre noget mere direkte og synligt, og derfor går vi med i en ny solpark”, siger August Lund, en af ejerne bag Cofoco, til Berlingske Business. Han uddyber:

”For Cofoco handler det om ansvarlighed i forhold til det omgivende samfund. Vi vil gerne være bæredygtige og med den her investering også gerne skubbe bare en lille smule til udviklingen og måske få andre til at tænke og investere mere i grønt. Vi tror på, at det er absolut nødvendigt, at man som virksomhed tager ansvar”.

Ikke kun til eget forbrug
Det er et samarbejde med selskabet Better Energy, der gør, at det københavnske madkoncept fra det nye år kan kalde sig energiproducent.

I fællesskab vil de to bygge en 50 MW-solpark, der omfatter 70 mindre anlæg med i alt 185.000 solcellepaneler, og svarer til 6.000-7.000 husstandes årlige elforbrug. Solcelleparken skal opføres i Nees i Lemvig kommune.

Cofocos investering betyder, at restaurantkæden i første omgang kommer til at producere 5 MW. Det er godt 40 procent mere end Cofocos eget forbrug på cirka 3,5 MW om året.

”For Cofoco er det en relativt stor investering, men stadig blot første skridt, så når vi nu lover altid at producere mere vedvarende energi, end vi bruger, betyder det også, at jo mere vi vokser, jo mere investerer vi i bæredygtighed. På den måde er forbrugeren med til at bestemme udviklingen”, siger Christian Lytje, en anden af ejerne bag Cofoco, til Berlingske Business.

Dansk eksempel på international tendens
Cofocos investering er ifølge Sigurd Leth, adm. direktør i solcellevirksomheden Gaia Solar, et dansk eksempel på en international tendens:

”Det er især en stor trend i USA, hvor virksomheder som Google, Amazon og Apple har indgået store aftaler om vedvarende energi”, fortæller Sigurd Leth til Berlingske Business og fortsætter:

”Først var det vindstrøm, nu er det også solstrøm, og nu investerer de også i selv at blive energiproducenter. De gør det for at sikre sig selv et grønnere fodaftryk og sikre deres egne priser. Det har man ikke set så mange andre steder end i USA, så det er interessant, at Cofoco gør det her”.

Læs også: Maersk siger farvel til olie på Esplanaden

Ud over snart at kunne kalde sig energiproducent driver Cofoco i dag 15 restauranter i Københavnsområdet og leverer måltidsløsninger til en håndfuld detailvirksomheder.

Restauranterne omsætter årligt for godt 180 millioner kroner og giver et resultat på cirka 20 millioner kroner.

-CHM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V