Københavnere udleder 40 procent mindre CO2

København har skåret 2,8 ton CO2 pr. indbygger og er dermed den grønneste hovedstad i Europa. Dog er der langt igen, hvis København skal nå målsætningen om at være CO2-neutral i 2025.

”København har på en række områder lagt sig helt i front i den grønne omstilling. På en række områder begrænser den nationale lovgivning arbejdet med at indfri vores grønne ambitioner. Men vi skal også fremover have et større mod til at kaste et kritisk lys på vores egen indsats”, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).Foto: Københavns Kommune. .

19.05.2015

CSR.dk

Københavnske borgere kan bryste sig af at udlede 40 procent mindre CO2 end for 10 år siden. Det viser tal, kommunen har publiceret. 

Dermed er københavnerne også de mindst CO2-udledende borgere i nogen europæisk hovedstad med en udledning på 2,8 ton CO2 om året.

Det har teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) noteret sig, men vil dog ikke hvile på laurbærerne:

”København har på en række områder lagt sig helt i front i den grønne omstilling. På en række områder begrænser den nationale lovgivning arbejdet med at indfri vores grønne ambitioner. Men vi skal også fremover have et større mod til at kaste et kritisk lys på vores egen indsats”, siger borgmesteren.

Læs også: Grøn energi i hjertet af København

Københavns Kommune har en målsætning om at blive CO2-neutral i 2025, og derfor fortsætter arbejdet med den grønne omstilling. Men det kræver, at der spilles på flere heste, hvis målet skal nås, mener borgmesteren. 

”Vi har nu skåret næsten en tredjedel af vores CO2-udledning. Men det sker også ved at høste nogen af de lavthængende og ikke langtidsholdbare frugter, som for eksempel omstilling til biomasse”, siger han og peger på, at mere grøn transport og en intensivering til vedvarende energi skal hjælpe med omstillingen. 

Læs også: Det Økologiske Råd: Manglende politisk vilje spænder ben for biogas

Christian Ege, sekretariatsleder i det Økologiske Råd, roser København for særligt deres engagement hen mod bæredygtig trafik, men mener samtidig, at staten ikke følger i samme tempo som landets folkerigeste kommune. 

”Det gode ved Københavns Kommunes bestræbelser er cyklismen og den kollektive trafik. Man er desuden godt i gang med at indføre gas på tunge køretøjer. Man bør dog gå skridtet videre her og gå fra naturgas til biogas på certifikater”, siger han til Ingeniøren og peger på, at kraftvarmeproduktionen skal flyttes fra biomasse til mere bæredygtige kilder såsom sol, vind og geotermi. 

-JPN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle