Kellogg's vil have en bæredygtig forsyningskæde
Kelloggs vil have en mere forsvarlig forsyningskæde, hvor virksomhedens top ti ingredienser skal fremskaffes på en mere forsvarlig måde.
Morgenmadsproducenten Kelloggs har annonceret nye mål for bæredygtighed, herunder en forpligtigelse til at indkøbe sine top ti produkter på en forsvarlig måde inden 2020, skriver supplymanagement.com.
Læs også: Indkøbere vil samarbejde med konkurrenter for at løfte bæredygtighed
Inden 2020 skal majs, hvede, ris, havre, kartofler, sukker (roer og sukkerrør), kakao, palmeolie, frugt og honning fremskaffes på en ansvarlig måde. Det skal ske ved hjælp certifikater og dokumenterede løbende forbedringer.
Færre drivhusgasser
Kelloggs har også lovet at reducere udledningen af drivhusgasser med 15 procent per ton af fødevarer, der produceres. Virksomheden vil også udvide brugen af kulstoffattig energi i sine anlæg med 50 procent samt øge antallet af planter, hvor spildet er nedbragt til et minimum.
Ifølge Kelloggs skal virksomhedens nye mål for bæredygtighed hjælpe landmænd og møllere til at tilpasse sig klimaændringerne, forbedre jordens sundhed og optimere vandforbruget.
Læs også: Topchefer: Bæredygtighed er virksomheders nye kerneforretning
Forbrugerne forventer bæredygtighed
Virksomhedens mest væsentlige miljøpåvirkninger kommer fra forsyningskæden gennem dyrkningen af landbrugsprodukter.
"Som en ansvarlig fødevarevirksomhed ønsker vi at gøre vores del for at minimere virkningerne fra landbrugsproduktionen og hjælpe landbruget til at være mere bæredygtigt. Det er det rigtige at gøre, og det er hvad vores forbrugere, som er meget interesserede i, hvor og hvordan deres fødevarer er dyrket, forventer, at vi gør, fremgår det i en rapport fra Kellogg's
-SSM