Kommuner skærer i CO2-udledningen

Flere kommuner har sparet kraftigt på CO2-udledningen og er blevet skarpere til affaldssortering. De gode erfaringer er kun begyndelsen, vurderer formand for initiativet bag.

02.07.2015

CSR.dk

Albertslund, Allerød og København er alle Green Cities-kommuner, der har nedbragt deres CO2-udslip markant og indfriet ambitionen om 25 procent mindre CO2-udledning. Det peger en rapport fra de deltagende kommuner i Green Cities-initiativet på.

De tre kommuner har nedbragt CO2-niveauet med henholdsvis 32 procent i Albertslund, 31 procent i København og 29 procent i Allerød. Det sker på trods af at antallet af borgere er vokset i flere af kommunerne samtidig, med Københavns Kommune i front der har set en vækst på 14 procent siden 2005. 

Læs også: København og New York deler grønne erfaringer

Og kommunerne er ikke kommet sovende til resultaterne, forklarer formand for Green Cities Henriette Gedde (A) fra Allerød Byråd.

”At vi nåede så langt med vores CO2-mål i 2014 kan langt hen ad vejen tilskrives en grønnere elforsyning, da sidste år var et godt vindår. Men succesen er samtidig også resultatet af vores mangeårige strategiske samarbejde med vores forsyningspartnere og energispare-projekter sammen med erhvervslivet og borgere”, siger hun.

CO2 handler også om affald
Rapporten for Green Cities peger derudover på, at der er et stort potentiale i genanvendelse af affald. Blandt andet har kommunerne i Green Cities haft held med at reducere mængden af husholdningsaffald ved at fokusere på genanvendelse af plast og metal. Det har ført til en besparelse på 21.000 tons CO2. 

Læs også: Grøn energi i hjertet af København

Derfor vil affaldssortering kun blive mere og mere almindeligt, vurderer formand for Green Cities Henriette Gedde.

”Tallene viser tydeligt, hvor vigtigt det er, at vi sætter fokus på affaldssortering, genanvendelse, og cirkulær økonomi. Hvis vi skal nå de ambitiøse klimamål, er vi nødt til at vende hver en sten for at reducere vores CO2-udslip. Her rummer hele affaldsområdet et stort potentiale, som vi skal indfri de kommende år med vores nye affaldsplaner ”, siger hun og fortsætter:

”Jo flere kommuner, der forpligter sig til ambitiøse miljømål, jo mere kan vi for alvor rykke. Vi åbner gerne døren for flere kommuner, der ønsker at være med i Green Cities og som kan se potentialet i at tænke bæredygtig udvikling på tværs af fagområder”.

-JPN

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V