28.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Lyreco får svanemærket kantine

Som en af de første i Danmark blev kontorproduktleverandøren Lyrecos kantine for nylig tildelt Svanemærket. Vigtigt ikke kun at se på råvarerne, siger Miljømærkning Danmark.

Landets største leverandør af kontorløsninger- og produkter, Lyreco i Roskilde, fik efter et års grundige forberedelser torsdag d. 28. september det officielle miljømærke Svanen til sin kantine.

Dermed har virksomheden papir på, at dens kantine, der er den første svanemærkede af slagsen i en dansk erhvervsvirksomhed, nu lever op til de krav, der stilles i forbindelse med Svanemærket, herunder et udvalg af økologiske varer og bæredygtig fisk og skaldyr, men også om at reducere mængden af affald samt at sænke forbruget af energi og kemikalier.

Læs også: Danmark har fået sin første svanemærkede restaurant

Hos Lyreco har man investeret i flere ressourcer for at opnå certificeringen, og omstillingen omfatter da også alt fra små poser med salt og peber, mælketrekanterne og vandflaskerne, som nu er sendt på pension, til LED-belysning, miljørigtige rengøringsmidler, affaldssortering og meget mere.

”Hver især kan det lyde som små forandringer, men når det drejer sig om en stor kantine, der dagligt bespiser 300 medarbejdere, er det et omfattende forandringsprojekt”, siger Michael Baun Christensen, administrerende direktør for Lyreco Scandinavia.

Miljømærket vigtigt redskab for virksomheder
Tidligere har Svanemærket primært været kendt i dagligvarehandlen, men inden for de senere år er miljømærket også blevet et vigtigt redskab for virksomheder, der bruger det til at stille krav til de produkter, de indkøber, som for eksempel kontormøbler.

”Det er nyt, at virksomhederne retter miljøbrillerne mod kantinedrift. Hidtil har de primært haft fokus på fødevarerne, og det er et stort skridt i den rigtige retning, at selve kantinedriften nu kommer med, da den tæller meget i miljøregnskabet”, siger Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark, og fortsætter:

”Det er et område, vi ser et stort potentiale i, og vi er naturligvis meget glade for at kunne tildele licens til Svanemærket til Lyrecos kantine”.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere