Mindre madspild ved påskebordet

Resultater fra en ny undersøgelse om danskernes madspild peger på markante forbedringer inden for madspild.

01.04.2013

CSR.dk

Birgitte Escherich, der er dedikeret madspilds-bekæmper og direktør i Kostkompagniet, mener, at vi skal blive bedre til at udnytte de fødevarer vi har..

Der er kaldt til kamp mod madspild. Hver anden dansker har mindsket sit madspild det seneste år, og over halvdelen har udtalt, at de ville mindske deres madspild i Påsken ved for eksempel at bruge rester.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad. Samtidig fremgår det af tal fra Danmarks Statistik, at detailhandlen har solgt ti procent færre fødevarer de seneste fem år.

Det er ifølge forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad tegn på, at danskerne har taget opfordringen om at stoppe spild af mad seriøst.

”Noget tyder på, at alle de madspildskampagner og indsatser, som har kørt herhjemme de seneste par år, begynder at have varig effekt på vores forbrugsmønstre, så vi skaber en egentlig adfærdsændring”, udtaler stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul.

Finanskrise og liberal lukkelov påvirker forbrug
Det er dog ikke kun kampagner, der er årsag til nedjusteringen af forbrug af fødevarer. Både finanskrisen og den liberaliserede lukkelov fremhæves som bevæggrunde for et mindsket madspild.

<p>"Påsken behøver ikke at ende med en dårlig smag i munden og masser af mad i skraldespanden"</p>

Birgitte Escherich

”Vi skal huske på den liberaliserede lukkelov, som betyder, at danskerne ikke længere behøver at hamstre. Og finanskrisen spiller nok også en rolle i indsatsen for mindre madspild”, tilføjer Selina Juul.

Hver anden dansker svarer i undersøgelsen, at den primære motivation ved at reducere madspild er at spare penge.  

Den pointe understøtter madspilds-bekæmper og direktør i Kostkompagniet, Birgitte Escherich.

”Højtider behøver ikke at ende med en dårlig smag i munden og masser af mad i skraldespanden. Vi skal med andre ord blive bedre til at udnytte de fødevarer, som vi i forvejen har. Og med lidt bedre planlægning og omtanke kan vi spare os for både besværet samt mad- og pengespild”.
 

Læs hele undersøgelsen ”Markedsanalyse om udviklingen i madspild af TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad” her.

Læs mere om Stop Spild Af Mad her.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø