Nyt samarbejde skal sikre bæredygtig produktion af rejer i Vietnam

Ved at etablere kooperativer mellem familieejede opdræt i Vietnam vil WWF Verdensnaturfonden i et nyt samarbejde med Northcoast Seafoods DK sikre en bæredygtig produktion af rejer.

Med en etablering af kooperativer bliver det nemmere for de vietnamesiske rejeopdrættere at opnå en ASC-certificering. Det er både godt for naturen og for deres indtjening. Arkivfoto..

01.08.2017

CSR.dk

For nylig kunne WWF Verdensnaturfonden lancere et nyt samarbejde med den danske importør af rejer fra Vietnam Northcoast Seafoods DK.

Ved at etablere såkaldte kooperativer mellem familieejede opdræt i Vietnam, er det deres hensigt, at flere små reje-opdrættere kan få en mere bæredygtig produktion af rejer, skriver Globalnyt.

Læs også: Klimapartnerskab sparer CO2 og milliarder af kroner

Med en etablering af kooperativerne bevæger de små reje-opdrættere sig imod at opnå en ASC-certificering, der giver mulighed for at sælge varer til nye markeder og til en højere pris.

Samtidig bliver opdrætternes produktion mere skånsom overfor naturen, da der bliver udledt mindre forurenende spildevand, ligesom rejeopdrætternes risici for at miste deres høst i relation til sygdomsudbrud og klimaforandringer mindskes.

Behov for finansiering
I Vietnam er lokale myndigheder og civilsamfundsorganisationer i øjeblikket ved at implementere WWF’s model, men der er brug for mere finansiering, for at man kan få det hele til at gå op i en højere enhed:

”Via vores partnerskab højner vi fattige familiers leveforhold, imens vi fremmer mere bæredygtig produktion og tager vare på naturens ressourcer", siger Jacob Fjalland, der er international programchef i WWF Verdensnaturfonden, til Globalnyt.dk og fortsætter:

"Vi er gået sammen om en ny finaniseringsmodel, hvor Norhcoast Seafoods DK er med til at muliggøre, at flere fattige reje-bønder får mulighed for at opnå en ASC-certificering”.

Læs også: Lego udvider partnerskab med WWF

Bæredygtighed prioriteres i højere grad
Også hos Northcoast Seafoods DK er man glade for, at bæredygtighed i stigende grad fylder mere hos forbrugerne, hvorfor det også er en tendens, man ønsker at fremme:

”For os handler det også om at sikre vores forretning på sigt. Derfor går vi nu skridtet videre, fra at føre en ansvarlig indkøbspolitik, til aktivt at tage ansvar for den grønne omstilling af rejeproduktionen blandt de små producenter i Vietnam”, siger Nicolai Møller Karlshøj, der er adm. direktør, til Globalnyt.dk og fortsætter:

”Ved at dele udgifterne forbundet med ASC-certificering ud på hele varekæden gør vi det muligt for små-producenterne at blive certificeret til gavn for dem selv, miljøet samt bæredygtigheden af vores forretning – det skulle gerne blive et såkaldt ’win-win-win’.

Læs også: Carlsberg og WWF går sammen i kampen for rent drikkevand

Ud over at give familierne mere sikkerhed og bedre levevilkår har etableringen af kooperativerne også medført, at flere kvinder har fået en større styrket position i familien og i et erhverv som traditionelt set er meget mandsdomineret, skriver Globalnyt.dk.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online