01.08.2017  |  Klima, miljø og energi

Nyt samarbejde skal sikre bæredygtig produktion af rejer i Vietnam

Ved at etablere kooperativer mellem familieejede opdræt i Vietnam vil WWF Verdensnaturfonden i et nyt samarbejde med Northcoast Seafoods DK sikre en bæredygtig produktion af rejer.

Med en etablering af kooperativer bliver det nemmere for de vietnamesiske rejeopdrættere at opnå en ASC-certificering. Det er både godt for naturen og for deres indtjening. Arkivfoto.

For nylig kunne WWF Verdensnaturfonden lancere et nyt samarbejde med den danske importør af rejer fra Vietnam Northcoast Seafoods DK.

Ved at etablere såkaldte kooperativer mellem familieejede opdræt i Vietnam, er det deres hensigt, at flere små reje-opdrættere kan få en mere bæredygtig produktion af rejer, skriver Globalnyt.

Læs også: Klimapartnerskab sparer CO2 og milliarder af kroner

Med en etablering af kooperativerne bevæger de små reje-opdrættere sig imod at opnå en ASC-certificering, der giver mulighed for at sælge varer til nye markeder og til en højere pris.

Samtidig bliver opdrætternes produktion mere skånsom overfor naturen, da der bliver udledt mindre forurenende spildevand, ligesom rejeopdrætternes risici for at miste deres høst i relation til sygdomsudbrud og klimaforandringer mindskes.

Behov for finansiering
I Vietnam er lokale myndigheder og civilsamfundsorganisationer i øjeblikket ved at implementere WWF’s model, men der er brug for mere finansiering, for at man kan få det hele til at gå op i en højere enhed:

”Via vores partnerskab højner vi fattige familiers leveforhold, imens vi fremmer mere bæredygtig produktion og tager vare på naturens ressourcer", siger Jacob Fjalland, der er international programchef i WWF Verdensnaturfonden, til Globalnyt.dk og fortsætter:

"Vi er gået sammen om en ny finaniseringsmodel, hvor Norhcoast Seafoods DK er med til at muliggøre, at flere fattige reje-bønder får mulighed for at opnå en ASC-certificering”.

Læs også: Lego udvider partnerskab med WWF

Bæredygtighed prioriteres i højere grad
Også hos Northcoast Seafoods DK er man glade for, at bæredygtighed i stigende grad fylder mere hos forbrugerne, hvorfor det også er en tendens, man ønsker at fremme:

”For os handler det også om at sikre vores forretning på sigt. Derfor går vi nu skridtet videre, fra at føre en ansvarlig indkøbspolitik, til aktivt at tage ansvar for den grønne omstilling af rejeproduktionen blandt de små producenter i Vietnam”, siger Nicolai Møller Karlshøj, der er adm. direktør, til Globalnyt.dk og fortsætter:

”Ved at dele udgifterne forbundet med ASC-certificering ud på hele varekæden gør vi det muligt for små-producenterne at blive certificeret til gavn for dem selv, miljøet samt bæredygtigheden af vores forretning – det skulle gerne blive et såkaldt ’win-win-win’.

Læs også: Carlsberg og WWF går sammen i kampen for rent drikkevand

Ud over at give familierne mere sikkerhed og bedre levevilkår har etableringen af kooperativerne også medført, at flere kvinder har fået en større styrket position i familien og i et erhverv som traditionelt set er meget mandsdomineret, skriver Globalnyt.dk.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere