Race for Oceans Foundation indsamler havplast på tværs af kontinenterne

På tværs af seks kontinenter har Race for Oceans Foundation med hjælp fra et stort antal frivillige i 2021 indsamlet over 26 tons havplast. I år er Greentel fortsat med som samarbejdspartner på sports- og strandrensningsstafetten

Greentel og Signe fra Race for Oceans Foundation ved stranden i Løkken.

10.05.2022

Sponseret

Greentel

I 2019 stiftede den tidligere soldat og elitesvømmer Signe Simonsen nonprofitorganisationen Race for Oceans Foundation. Efter at have oplevet store mængder plastaffald i naturen i Irak som udstationeret, langs strandene på den danske vestkyst – og sågar på Antarktis – gik det op for Signe Simonsen, hvor massivt et problem plastikforurening er. Hun besluttede sig derfor for at gøre noget ved problematikken og grundlagde Race for Oceans Foundation.

I 2021 blev mobilselskabet Greentel samarbejdspartner med Race for Oceans Foundation, hvor der som en del af samarbejdet blev fjernet 2 tons havplast fra de danske kyster på vegne af Greentels kunder.

Ida Marie Tarp fra Greentel fortæller:
Havplast og forurening ved strandene er et kæmpe problem. Også i Danmark. Hos Greentel er det vigtigt for os at gøre en indsats for at komme plastforurening til livs og støtte de ildsjæle, der kæmper for miljøet.


En global stafet
Missionen med Race for Oceans Foundation er at sætte fokus på Verdensmål 14: Livet i havet gennem en unik kombination af sport og videndeling under strandrensninger. Via en sportsstafet, der strækker sig over flere dage og flere lokationer, indsamler frivillige plastik og andet affald ved kysterne – og bliver samtidig gjort klogere på bæredygtighed og problematikkerne forbundet med havforurening.

Siden begyndelsen i 2019 er stafetten kun vokset. Det samme er interessen for at blive involveret i den. I 2021 blev stafetten afholdt på hele 40 lokationer fordelt over seks kontinenter og frivillige indbyggere i bl.a. Indien, Sydafrika, New Zealand og Nigeria har hjulpet med at fjerne affald fra kysterne.

Komplekse problemstillinger
Hos Race for Oceans Foundations understreges det, at indsatsen mod plastikforurening i havene desværre ikke kun kan løses ved at fjerne affald ved kysterne. Den ”skjulte” havforurening er en kæmpe problematik, som der skal øget fokus på.


Signe Simonsen, stifter af Race for Oceans Foundation, forklarer:
Den største udfordring, som vi ser det, er at få synliggjort mikroplast og plastik-pellets. Det er en opsamlingsopgave, som vi ikke kommer til at lykkedes med ved hjælp af håndkraft. Der skal nye teknologier til.
 

Store ambitioner
I 2021 blev der til Race for Oceans Foundations stafetter i Danmark fjernet 11.3 tons havplast – og på de globale stafetter blev der fjernet over 15 tons. I 2022 er ambitionerne endnu større og sportsstafetten bliver udvidet på tværs af tid og lokationer. Folkene bag Race for Oceans Foundation ønsker dermed at kunne inkludere så mange mennesker som muligt i deres aktiviteter på strande og kyster verden over.

Race for Oceans Foundations sportsstafet vil fortsat samle frivillige til strandrensninger og andre aktiviteter ved de danske strande i 2022. Årets stafet langs Vesterhavet bliver sendt afsted fra Sylt fredag den 13. maj og slutter efter 456 km på Grenen i Skagen den 12. juni.
Greentel deltager i stafetten ved den danske vestkyst d. 13. maj, d. 3 juni og den 12. juni.

Ida Marie Tarp fra Greentel udtaler:
Hos Greentel vil vi gerne være med i projekter, der gør en konkret forskel og som samtidig er med til at oplyse folk om, hvor stor en problematik, plastforurening i verdenshavene er. Vi er glade for at vi med hjælp fra vores kunder, hver måned kan støtte Race for Oceans Foundations vigtige mission.

Alle Greentels kunder støtter automatisk Greentels miljøprojekter, heriblandt opsamlingen at havplast. Greentel tilbyder også særskilte Ocean-abonnementer, hvor hver abonnent er garant for, at der indsamles 1 kg havplast hver eneste måned.

Læs mere her

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: plastik

Er plastik så farligt som dets rygte? Er der stadig måder at bruge plast bæredygtigt? Hvad kan nye, plantebaserede plastformer? Hvad ved vi, og hvad kan vi gøre med mikroplast? Hvordan kan plast indgå i cirkulære loops? CSR.dk prøver at få og formidle en slags overblik.

05.08.2022Greentel

Sponseret

Nyt samarbejde: Padl for et renere vandmiljø

10.05.2022Greentel

Sponseret

Race for Oceans Foundation indsamler havplast på tværs af kontinenterne

27.04.2022Greentel

Sponseret

Fra havplast til gorilla: Strandet plastik får ny værdi

26.01.2022Greentel

Sponseret

Greentel og STRANDET opsamler store mængder havplast

12.03.2021Greentel

Sponseret

Greentel går ind kampen mod havplast