Tuborg opfordrede til ansvarlighed på Roskilde Festival

Også i år indtog Tuborgs ’Drik med Respekt’-kampagne Roskilde Festival. Denne gang samarbejdede bryggerigiganten med DropBucket - engangsskraldespande i genbrugspap - om at få forbrugerne til at drikke med respekt – og samtidig rydde op og affaldssortere.

09.08.2016

Katrine L. Zachariassen, CSR.dk

Var man blandt de i alt 130.000 gæster, der besøgte Roskilde Festival 2016, kunne man næsten ikke undgå at støde på hverken Tuborgs til lejligheden orangefarvede logo eller Drik med Respekt-kampagnen.

Ansvarlighedskampagnen blev lanceret i 2013 og har de seneste to år inkluderet forbrugerdreven kommunikation. I år var Tuborg gået sammen med DropBucket – de bæredygtige papskraldespande – om at sætte yderligere fokus på ansvarlighed under festivalen.

Læs også: Gæster på Roskilde Festival tester ny pantstation

”Drik med Respekt er Tuborgs opfordring til en ansvarlig alkoholkultur, og kampagnen er blevet en integreret del af Tuborgs DNA og designprofil. Det, at man skal drikke med respekt, kan hurtigt gå hen og blive set som en løftet pegefinger fra vores side, men for at undgå dette prøver vi at være i øjenhøjde med forbrugerne ved at lave forbrugerdrevne kampagner”, fortæller Christine Danielsen, som er Brand Manager hos Tuborg, da CSR.dk mødte hende til en ansvarlighedssnak på festivalen.

Skriv og vind
Tuborg opfordrer således forbrugerne til at drikke med respekt. Og her kommer DropBucket ind i billedet:

”Kampagnen går i al sin enkelthed ud på, at vi spørger forbrugerne, hvad de gerne vil drikke med respekt for. Svaret kan de skrive på de udleverede DropBuckets, som står rundt omkring på campingområdet”, forklarer Christine Danielsen, som i 2013 var med til at starte Drik med Respekt-kampagnen.

Tuborg havde i samarbejde med DropBucket udleveret i alt 4.000 papskraldespande på det store campingområde. Når man som forbruger havde nedskrevet sin grund til at drikke med respekt på skraldespanden – som for eksempel: ”Jeg drikker med respekt for, at min lejr gider have mig med næste år” – var det muligt at lægge et billede af budskabet på enten Facebook eller Instagram.

Hver dag under opvarmnings- og musikdagene kårede Tuborg således en vinder ud fra de respekt-budskaber, der blev udtrykt på skraldespandene. Præmien var en make-over til vinderens lejr, hvilket bestod af oprydning foretaget af DropBucket-frivillige samt en pakke med festivalgear - herunder stole, parasoller og udklædning.

En øl mindre og en ven mere
Følger man som forbruger Tuborgs opfordring om at drikke med respekt, kan det imidlertid have den betydning, at der bliver drukket færre øl.

”Vi vil hellere sælge en øl mindre og have en ven mere. Hvis vi giver forbrugerne en bedre oplevelse, ved at de vælger en øl fra, tror vi på, at de hurtigere vender tilbage til vores produkter, da de ikke har lige så mange tømmermænd dagen efter. På den måde har de drukket med respekt og er klar til flere øl den næstkommende dag”, forklarer Christine Danielsen.

Læs også: Hummel: Vores karmaaktiviteter er god branding

Tuborg vælger med kampagnen at bede forbrugerne have en holdning til ansvarlighed. At skabe forbrugerdreven kommunikation på denne måde højner Tuborgs oprigtighed og sætter streg under det ansvar, bryggeriet selv har, lyder det:

”Vi er markedsledere, så vi har et ansvar, vi skal tage på vores kappe. Derfor vil vi gerne opfordre vores forbrugere til at have det sjovt med vores produkter og ikke misbruge dem”.

På festivalens sjettedag havde Tuborg fået tilsendt over 300 billeder af DropBuckets med budskaber. Derudover viser tal fra bryggeriet, at over 30 procent af alle forbrugere kender til Drik med Respekt-kampagnen.

Samarbejdet med DropBucket
”For at understøtte konkurrencen og ansvarlighedsbudskabet har vi under festivalen 30 DropBucket- og Drik med Respekt-ambassadører ude blandt festivalgæsterne. De deler løbende de 4.000 spande ud, tømmer dem og taler om affaldssortering”, forklarer Christine Danielsen.

At valget netop er faldet på et samarbejde med DropBucket, der startede som et uddannelsesprojekt for to DTU-studerende, skyldes, at virksomheden med de bæredygtige skraldespande også er fortalere for ansvarlighed.

”Vi blev enige om, at vi sammen ville kunne nå bredere ud til folk, og vi kan se, at festivalgæsterne i høj grad bruger skraldespandene”, lyder det.

De to samarbejdspartnere havde desuden lavet adskillige klistermærker, så Roskilde-gængerne kunne sortere i henholdsvis affald og dåser under festivalen. På den måde gjorde Tuborg og DropBucket en indsats for at få folk til at sende emballagen videre i genbrugssystemet.

Læs også: Virksomheder: Roskilde Festival er et vigtigt bæredygtighedslaboratorium 

”Vi har et godt genbrugssystem i Danmark, men det er der mange, der glemmer eller ikke kan overskue, når de er på festival. De smider bare panten ud. Vi vil gerne opfordre folk til at aflevere dåserne”, udtaler Christine Danielsen.

”Vi skal ud på internationale markeder”
Ud over at få forbrugerne til at drikke med respekt lige nu og her er formålet med kampagnen også at sætte tanker i gang hos folk. Og ifølge Tuborgs Brand Manager er det det håndgribelige i kampagnen, der taler til folk.

Ansvarlighedskampagnen har været eller vil blive igangsat på andre, danske festivaler, som skydes i gang i løbet af sommeren. Roskilde Festival er dog den eneste festival, som kunne nyde godt af samarbejdet med DropBucket. Planen er dog, at kampagnen og samarbejdet med DropBucket også skal gå internationalt.

”Vi har allerede fået en del opmærksomhed fra andre markeder, og vi overvejer muligheden for at introducere DropBucket og Drik med Respekt til udenlandske festivaler. Vi skal hjælpe DropBucket med at komme videre ud i verden”, udtaler Christine Danielsen afsluttende om fremtidsaspekterne.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V