Børnefonden: Gode vækstmuligheder i Afrika for danske virksomheder
Danske virksomheder bør i højere grad rette blikket mod Afrika i jagten på nye vækstmuligheder. Kontinentet er i hastig fremgang, og NGOer som Børnefonden kan hjælpe virksomhederne i gang.
Afrika har gennem 00erne oplevet en betydelig vækst, og ifølge prognoser fortsætter denne fremgang.
Investeringer og et øget engagement fra danske virksomheder kan betyde en hel del for den fremtidige vækst. Danske virksomheder kan nemlig være med til at skabe udvikling og bedre fremtidsmuligheder for Afrikas unge.
Læs også: Dansk-afrikansk samarbejde sikrer bæredygtig energi i Uganda
"Der er vel ikke den danske virksomhed i dag, der ikke higer efter vækst, og så er det altså Afrika, man skal kigge mod. Alle prognoser spår Afrika til at være det kontinent med størst vækst de næste fem år. Desværre er mange virksomheder nervøse for at løbe risikoen, men man skal turde, ligesom virksomheder skulle med Kina i 90erne," siger Bolette Christensen, CEO i Børnefonden, i en pressemeddelelse.
Rådgivning fra Børnefonden
Et af de centrale budskaber fra Børnefonden er, at organisationen har noget vigtigt at tilbyde virksomhederne.
"Der er virkelig mange unge mennesker med talent i Afrika. Børnefonden arbejder i Afrika med 700 ansatte, og vi har derfor et stort kendskab til befolkningen, kulturen og erhvervslivet. Vi har en masse know how, vi kan give videre til danske virksomheder og kan se gode muligheder for et samarbejde med dansk erhvervsliv," siger Bolette Christensen.
Læs også: Sydafrika åbner op for eksportmuligheder
For Børnefonden er det særligt vigtigt, at danske virksomheder skaber varig udvikling og jobs i Afrika og ikke kun vækst i Danmark.
Vækstmuligheder og udvikling i Afrika kan sagtens gå hånd i hånd. Hvis virksomhederne er klar til at være til stede i landene, uddanne den lokale befolkning og vise engagement, så er mulighederne store for at skabe gode resultater og få succes med sine investeringer i Afrika, siger Bolette Christensen.
Gennem 00erne havde Afrika en vækst på 4,6 procent i gennemsnit, og kontinentet spås at opnå vækstrater på knap seks procent frem mod 2018.
-KLZ