04.04.2016  |  Strategi & ledelse

Årets - måske – største CSR begivenhed for SMV’er

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den nye klimaaftale og de 17 globale bæredygtighedsmål bliver retningspilen, som alle virksomheder med CSR i DNA’et og forretningsstrategien vil følge. CSR i Praksis-konferencen d. 2/6 følger sporet ved at sætte fokus på driverne for SMV’ernes CSR

Det er med stor overbevisning i stemmen, medstifter i CSR LINK Jens Prebensen forudsiger, at CSR i Praksis bliver ”årets konference” for SMV’ernes egne CSR-cases. Den stort anlagte konference belyser gennem et bredt sammensat program med gæstetaler, paneldebat, seminarer og masser af konkrete fortællinger ved SMV'erne selv, hvilke incitamenter der er for, at SMV’erne går ad CSR-vejen. Konferencen kommer til at byde på såvel inspiration og indspark som løsninger og redskaber til det praktiske arbejde med CSR for store som små virksomheder, videncentre, NGO’er, rådgivere og alle andre med interesse for CSR.
 
CSR LINK kan nu melde fuldt program, og det er en meget tilfreds Jens Prebensen, der løfter sløret for, hvem de mange medvirkende på dagen er.
 
”Vores intention med konferencen er at få sat fokus på de mindre virksomheders CSR-indsats. Ikke med akademiske indlæg eller salgssnak, men gennem SMV’erne egne fortællinger og erfaringer med CSR: hvordan de i det daglige arbejder med CSR, de barrierer, de støder på undervejs, og det, der driver dem frem mod nye CSR-mål. Det synes jeg godt, jeg kan sige er lykkedes over al forventning, når jeg ser ned over programmet. Der er noget for nær sagt enhver smag, så alle – om det er CSR-chefen eller -eksperten, CEO’en eller NGO’en eller andre med interesse i CSR – er sikre på at få noget med sig hjem,” fortæller Jens Prebensen.
 
Konferencen indledes og afsluttes med gæstetaler ved CSR-nøglepersoner, som favner bredt og stikker dybt.
 
”Vi er i den meget heldige situation at have fået nogle særdeles kompetente herrer til at være gæstetalere. Som indledende gæstetaler har vi direktør Poul Erik Lauridsen fra Gate 21, der har en ekstremt stærk ambition om at gøre Københavnsområdet til verdenscenter for grøn omstilling, og det bliver spændende at høre mere om deres arbejde og de projekter, de har søsat,” oplyser Jens Prebensen, som i lige så høj grad glæder sig over de to andre gæstetalere: ”Peter Skou er bestyrelsesformand for Green Network og medlem af regeringens nye CSR-dialogforum, så her får vi mulighed for at få et indblik i forummet, som kommer til at præge CSR-udviklingen i Danmark over de kommende år. Og det er noget af en appelsin i turbanen, at vi har fået Maarten van Engeland til at afrunde dagen. Som formand for CSR Fonden, der jo står bag ’CSR Awards’ - flagskibet blandt CSR-arrangementerne i Danmark - er han en af drivkræfterne i at fremme CSR-udbredelsen i Danmark.”
 
Erhvervsdebat på højt plan
Efter dagens to førstnævnte gæstetaler gentages sidste års kunststykke med at sætte direktører fra markante erhvervsorganisationer stævne om deres indsats for at udbrede CSR blandt de mindre virksomheder. I kølvandet af bæredygtighedsmålene og klimaaftalen skal de i år i fællesskab søge svar på spørgsmålet: ”hvilke drivere er der for SMV’ernes CSR?”
 
”Årets erhvervspanel har tre gengangere fra sidste år – Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer og GraKom – og så har vi fået et nyt pust med den sidste panelist, Kooperationen. Det giver en helt vildt stor spændvidde i interessefeltet og de virksomheder, de dækker, så mon ikke der vil springe gnister og komme synspunkter frem, som kan komme bag på mange. Det er i hvert fald nogle panelister, som ved, hvad de står for, og har stærke meninger om, hvad der er vejen frem,” smiler Jens Prebensen og tilføjer, at han er glad for, at Erhvervsstyrelsen igen i år har sagt ja til at lede panelet: ”Erhvervsstyrelsen er jo på mange måder både rammesættende og retningsgivende på området, og Sigmund Lubanski (kontorchef for erhvervsudvikling og internationale forhold, red.) er som moderator er et stærkt match til paneldeltagerne. Jeg er sikker på, at både panelisterne og moderatoren – og ikke mindst vi tilhørere – vil få meget med os hjem fra den debat.”
 
Stærke værter bag seminarer
Midterstykket i konferencen er fem seminarer, der står som ”arrangementer i arrangementet”. Jens Prebensen forklarer, hvad der menes med det: ”Hvor gæstetalerne, paneldebatten og casene er sammensat af CSR LINK, så slipper vi ’hestene’ løs i seminarerne. Værterne sammensætter med andre ord selv deres seminarers konkrete indhold, naturligvis i forhold til dagens tema – drivere for SMV’ernes CSR.” Jens Prebensen bemærker med et smil, at det dog kan blive svært for deltagerne at vælge, for det er særdeles kapable og meget forskellige organisationer, der står som værter for seminarerne: Kooperationen, Dansk Industri, Peruse Company, Forum for Bæredygtige Indkøb i samarbejde med Miljømærkning Danmark, Gate 21/Bæredygtig Bundlinje. Og så er der endda er et par seminarer mere i støbeskeen.
 
Det sidste element i konferencen, de førnævnte cases, har fire frontløbervirksomheder på hver sit felt på podiet: KLS PurePrint, Anders Andersens Rengøring, Rynkeby Foods og Troldtekt. ”De fire cases er hentet fra vidt forskellige brancher: trykkeri, rengøring, fødevareproduktion og byggevarer. Men jeg vil faktisk vove den påstand, at selv om deres tilgang til CSR måske er forskellig, har de CSR-ambitionen tilfælles, for de går alle fire’all in’ på det, og det har de haft stor succes med – og det er jo det, vi alle kommer for at høre om og blive klogere på.” påpeger Jens Prebensen.
 
Jens Prebensen slutter af med at fremhæve, at han personligt er glad for, at Dennis Friis Thaagaard, direktør i Sustainor, har påtaget sig opgaven at lede konferencen fra start til slut: ”For en konference med så mange medvirkende og bredt dækkende program er det helt afgørende at have en solid profil som Dennis til at fastholde dagens ’røde tråd’ og sørge for, at vi alle får en god oplevelse.”

Læs mere om konferencen og tilmeld på www.csr-link.dk

Tags: CSR LINK

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere