21.06.2012  |  Kommunikation

100 bæredygtige løsninger præsenteret

Vi har teknologien til at skabe et bæredygtigt samfund allerede i dag. De nødvendige teknologier og løsninger er klar. Det blev demonstreret torsdag aften i Rio med lanceringen af ”Sustainia100”.

Bag Sustainia

Bag Sustainia står civilsamfund, virksomheder, fonde, organisationer og eksperter. Konceptet er udviklet af den skandinaviske tænketank Mandag Morgen i samarbejde med 20 globale virksomheder: Realdania,  DONG Energy, DNV, Novo Nordisk, Microsoft, General Electric, Philips Lighting, Tetra Pak, Cisco, Interface
Flor, IKEA, Vestas, Velux, Scandinavian Airlines, Ramboll m.fl.
Organisationer: UN Global Compact og R20 (Arnold Schwarzeneggers nye klimainitiativ).

Torsdag aften – dagen før afslutningen på Rio+20 - blev ”Sustainia100” præsenteret. ”Sustainia100” er en guide til en bæredygtig verden. Den showcaser 100 teknologier og koncepter, som er indhentet fra 56 lande spredt over seks kontinenter. Alle løsninger er i brug i dag og kan skaleres op og ned efter behov.

Se de 100 bæredygtige løsninger her

"Med Sustainia100 er der ingen undskyldning for ikke at vælge en bæredygtig vej til fremtiden. Løsningerne er der. Klar til brug."

Gro Harlem Brundtland

Sustainia er en ny tilgang til bæredygtig vækst – på én gang et scenarie og en kommunikationsplatform, som viser, hvordan vi kunne leve, hvis vi implementerede de løsninger, som allerede eksisterer. Sustainia100 demonstrerer samtidig, at det ikke er mangel på miljøteknologi eller koncepter, som står i vejen for at nå frem til en bæredygtig aftale på Rio+20.

"Sustainia100 er den bedste historie, der aldrig er fortalt."

Statsminister Helle Thorning Schmidt

Kendte navne på talerlisten
Gro Harlem Brundtland, bæredygtighedsikon og tidligere norsk statsminister, som for 20 år siden var initiativtager til Rio-mødet i 1992, var blandt hovedtalerne ved præsentationen. Blandt de øvrige hovedtalere var IPCC’s formand dr. Rajendra Pachauri, EU’s klimakommissær Conni Hedegaard og statsminister Helle Thorning Schmidt som repræsentant for det danske EU-formandskab.

De fejrede lanceringen af "Sustainia100" sammen med 200 VIP'er.

Læs også: Klima-kendisser lancerer ”Sustainia”

-KPE
 

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere