10.06.2013  |  Klima, miljø og energi

100 bæredygtige løsninger udvalgt

Initiativet Sustainia, som Mandag Morgen står bag, har udvalgt 100 konkrete løsninger, der gør verden mere bæredygtig.

For anden gang præsenterer Mandag Morgens internationale institut Sustainia 100 innovative løsninger på bæredygtighedsproblemer over hele kloden.

Om Sustania

Formålet med Sustainia100 er at guide investorer, virksomhedsledere, politikere og forbrugere til konkret, bæredygtig innovation, der kan lette omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Sustainia er grundlagt af Mandag Morgen, som en vision for, hvordan verden kan se ud, hvis vi gør brug af de grønne innovative løsninger og teknologier, som vi allerede kender.

Kilde Mandag Morgen

De 100 projekter og teknologier blev præsenteret ved en international lancering i London søndag. Løsningerne hører under 10 forskellige sektorer, der spænder fra mode, bygninger og fødevarer til it.

Læs også: Klima-kendisser lancerer Sustania

Lanceringen glæder den danske EU klimakommissær Connie Hedegaard:

“Det er virkelig håbefuldt at se, hvordan nye, innovative løsninger fortsat dukker op overalt i verden. Her har vi et håndgribeligt bevis for, at bæredygtige løsninger virker, at de er profitable, ønskværdige og succesrige,” siger Connie Hedegaard til Mandag Morgen.

Hun er et af medlemmerne af Sustania-dommerkomitéen, der tæller flere af verdens førende klima- og bæredygtighedsforkæmpere. Dommerkomiteen er anført af Californiens tidligere guvernør, Arnold Schwarzenegger, og tæller blandt andre også dr. Rajendra Pachauri, den indiske formand for FN’s Klimapanel (IPCC).

Big data er bæredygtigt
Årets nominerede projekter viser flere klare tendenser i den internationale udvikling af bæredygtighed. En af dem er betydningen af big data, der blandt andet bruges til at analysere og ændre forbrugermønstre.

Læs også: Schwarzenegger hædrede britisk virksomhed

Sådan et projekt er det amerikanskudviklede Bidgely på energiområdet, som analyserer store datasæt over energiforbrug i millioner af husstande og på den baggrund giver tips om de bedste måder at spare på strømforbruget.

Systemet fungerer, uden at man skal installere teknologi i sit hjem, fordi det er de individuelle afvigelser i forhold til det samlede datasæt, der fremhæves. Det hjælper allerede i dag tusindvis af husstande i USA, Canada, Holland, Australien og New Zealand til at spare op mod 30 procent på el-regningen.

Den 7. november kåres vinderen af Sustainia Award 2013 blandt de 100 nominerede.

-LA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere