18.06.2014  |  Klima, miljø og energi

40 ekstra millioner til grøn energiteknologi

Virksomheder kan nu igen søge om midler fra Green Labs DK-programmet, hvor der er en restpulje på 40 millioner kroner til at teste og demonstrere nye grønne energiteknologier.

Baggrund for Green Labs DK

  • Green Labs DK er en offentlig tilskudsordning, der er etableret på baggrund af visionen om, at Danmark skal være et ”grønt teknologilaboratorium”.
  • Green Labs DK stillede 210 mio. kr. til rådighed i perioden 2010-2012, som blev fordelt på et mindre antal såkaldte green labs. De 40 mio. kr., der nu udbydes, er en restpulje.  

Der er nu 40 ekstra millioner kroner til rådighed, som kan bruges til at teste og demonstrere nye energiteknologier under realistiske omstændigheder. 

Midlerne kommer fra en restpulje i Green Labs DK-programmet og udbydes til etablering af nye green labs eller udvidelse af de allerede eksisterende.

Programmet støtter alle typer teknologier, som kan bidrage til at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler, og det vil først og fremmest sige teknologier inden for vedvarende energi.

Indtil nu har programmets midler udmøntet sig i to udbudsrunder i 2011 og 2012, hvilket har resulteret i otte green labs rundt omkring i Danmark. Green labs-testfaciliteterne er i international klasse og tiltrækker både danske og internationale udviklings- og demonstrations­aktiviteter.

Læs også: Stor vækst i Danmarks eksport af energiteknologi

Green Labs DK har som overordnet formål at sikre udvikling og demonstration af nye energiteknologier, der understøtter de energipolitiske målsætninger. Udover at have uafhængighed af fossile brændsler som målsætning har programmet også generelt et bedre klima og et renere miljø som overordnet målsætning. 

Læs mere om, hvordan du kan ansøge på Green Labs DK’s hjemmeside.

Interesserede virksomheder kan sende en ansøgning om støtte fra Green Labs DK-programmet til EUDPsekr@ens.dk inden 15. september 2014.

Læs mere om de eksisterende green labs.

-LRI

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere