40 ekstra millioner til grøn energiteknologi

Virksomheder kan nu igen søge om midler fra Green Labs DK-programmet, hvor der er en restpulje på 40 millioner kroner til at teste og demonstrere nye grønne energiteknologier.

18.06.2014

CSR.dk

Baggrund for Green Labs DK

  • Green Labs DK er en offentlig tilskudsordning, der er etableret på baggrund af visionen om, at Danmark skal være et ”grønt teknologilaboratorium”.
  • Green Labs DK stillede 210 mio. kr. til rådighed i perioden 2010-2012, som blev fordelt på et mindre antal såkaldte green labs. De 40 mio. kr., der nu udbydes, er en restpulje.  

Der er nu 40 ekstra millioner kroner til rådighed, som kan bruges til at teste og demonstrere nye energiteknologier under realistiske omstændigheder. 

Midlerne kommer fra en restpulje i Green Labs DK-programmet og udbydes til etablering af nye green labs eller udvidelse af de allerede eksisterende.

Programmet støtter alle typer teknologier, som kan bidrage til at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler, og det vil først og fremmest sige teknologier inden for vedvarende energi.

Indtil nu har programmets midler udmøntet sig i to udbudsrunder i 2011 og 2012, hvilket har resulteret i otte green labs rundt omkring i Danmark. Green labs-testfaciliteterne er i international klasse og tiltrækker både danske og internationale udviklings- og demonstrations­aktiviteter.

Læs også: Stor vækst i Danmarks eksport af energiteknologi

Green Labs DK har som overordnet formål at sikre udvikling og demonstration af nye energiteknologier, der understøtter de energipolitiske målsætninger. Udover at have uafhængighed af fossile brændsler som målsætning har programmet også generelt et bedre klima og et renere miljø som overordnet målsætning. 

Læs mere om, hvordan du kan ansøge på Green Labs DK’s hjemmeside.

Interesserede virksomheder kan sende en ansøgning om støtte fra Green Labs DK-programmet til EUDPsekr@ens.dk inden 15. september 2014.

Læs mere om de eksisterende green labs.

-LRI

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V