6 super seje seminarer om SDG’erne og CSR

Med seminarer om design, innovation, cirkulær økonomi, lovgivning, partnerskaber og forretningsstrategi leverer CSR i Praksis-konferencen d. 18/5 en bred hands-on pakke for alle, som arbejder med eller vil arbejde med FN’s Verdensmål i deres CSR-indsats

På de 6 super seje seminarer får deltagerne praktiske redskaber, hands-on rådgivning og inspiration til at arbejde med SDG'erne.

07.05.2017

CSR.dk

”Vi er meget stolte over, at det er lykkedes os at samle de seks organisationer til at stå bag en dag, der så bredt dækker Verdensmålene. Der er jo nærmest ikke et Verdensmål, der ikke er berøres, så konferencen har noget for alle, som vil fremtidssikre deres virksomhed ved at bruge målene i deres CSR-indsats,” siger Jens Prebensen, stiftende partner i CSR LINK, der står bag konferencen.

De seks organisationer, som stiller viden og cases til rådighed, er KEA – Københavns Erhvervsakademi, der lægger lokaler til som vært for konferencen, Grakom (den grafiske branche), Danish Food Cluster, Lifestyle & Design Cluster, Skovdyrkerne og JURAAD. Men det er ikke dem alle, understreger Jens Prebensen, for derudover indgår flere organisationer og virksomheder i de seks seminarer, som gentages over to omgange, så alle har en mulighed for at være med, selv om de skulle gå glip af det første – eller tage det samme seminar to gange, hvis de har lyst til det, tilføjer han med et smil.

Læs også: tilmelding til CSR i Praksis
 
De seks seminarer er:
 
Verdensmålene i en design kontekst - et mulighedsrum for samarbejder på tværs
Det 21. århundrede bringer nye udfordringer og muligheder på jobmarkedet og dermed for fremtidens medarbejder. Fokus på den digitale industrialisering og et ønske om en bærdygtig udvikling kræver et både problemløsende og et kreativt mindset. Det fordrer nye måder at skabe læring på, der gør de studerende i stand til at skabe værdi i en verden i stærk forandring.

Seminaret inddrager best cases, som understøtter det frugtbare samarbejde mellem erhvervslivet, brancheorganisationer m.fl. og uddannelsesinstitutioner, og skaber dialog om fremtidens mulighedsrum samt de kompetencer, det kræver at skabe værdi til fremtidens bæredygtige virksomheder.
Vært: KEA – Københavns Erhvervsakademi, www.kea.dk/

CSR i praksis – også i fødevarebranchen!
Kan vi lave en bæredygtig forretning, når vi tænker CSR med ind i vores forretningsplan, og hvordan kommer det til udtryk? Med cases, der viser, at det kan man – og med casene som eksempler og med baggrund i erfaringer med innovation og vækst inviteres deltagerne på seminaret til debat om – ikke om man kan – men hvordan man gøre det i praksis i partnerskab med andre virksomheder, academia og myndighederne med udgangspunkt i især FN’s verdensmål 9, ”Industri, innovation og infrastruktur”, og 12, ”Ansvarligt forbrug og produktion”.
Vært: Danish Food Cluster, www.danishfoodcluster.dk/

Gør cirkulær økonomi til fremtidens forretning
Mens det at være innovativ og handle bæredygtigt for flere kan virke uhåndgribeligt, kan verdensmålene fungere som guidelines: de 17 verdensmål tydeliggør, hvor virksomhederne kan gøre en indsats for at udvise sociale, etiske og miljømæssige hensyn.

Workshoppen tager udgangspunkt i, hvordan virksomhederne kan gøre en indsats, være innovative og samarbejde om at løse udfordringerne. Gennem værdikæde-mapping gøres deltagerne bevidste om hvert led i forsyningskæden, opdager potentielle partnerskaber og ser mulighederne for at videreudvikle en bæredygtig forretningsmodel.
Vært: Lifestyle & Design Clusters, www.ldcluster.com/

Partnerskaber med grønne NGO’er om Verdensmålene
I seminaret arbejdes konkret med mål 17: Partnerskaber. Seminaret indledes med en kort introduktion til, hvordan virksomheder kan tænke NGO-samarbejde ind som en strategisk del af indsatsen. Efter introduktionen kan deltagerne ”date” en række grønne NGO’er og høre om deres kompetencer og konkrete projektidéer med relation til stort set alle udviklingsmålene, og der bliver mulighed for at sætte sin virksomhed og projektambitioner i relation til konkrete projektsamarbejder. Seminaret tager også fat på de fordomme, der ligger i at arbejde med en NGO, og som gennemgående tema er der fokus på forståelse, inspiration og øjenhøjde dialog.
Vært: Skovdyrkerne, www.skovdyrkerne.dk/

Som leder kan du bruge lovgivningen som løftestang i dit CSR arbejde - hvis du kender den
Synes du, at lovgivningen på miljøområdet (produktområdet) er en jungle, en bureaukratisk hæmsko for den frie udfoldelse, der nok kun er interessant for specialister og ikke for ledere. Måske, men du kan også vende det om og se lovkravene som en mulighed til at løfte virksomhedens CSR-profil og forberedelse til cirkulær økonomi.

Seminaret byder på indlæg og cases, der tager afsæt i deltagernes egne virksomheder, hovedlinjerne af de formelle rammer for produktmiljøet, ledernes rolle for at få en organisatorisk sammenhængskræft og produktmiljøets betydning for arbejdet med cirkulær økonomi og CSR.
Vært: JURAAD

Verdensmålene i et forretningsmæssigt perspektiv
Hvor meget tænker vi faktisk ”CSR”, når det kommer til valget mellem at gøre en ”god” forretning økonomisk eller CSR-mæssigt? Og hvordan kobler man FN’s verdensmål til virksomhedens forretningsstrategi og CSR-indsats?    

På seminaret kan deltagerne høste af erfaringer fra en hel branches omstilling i en mere bæredygtig retning og få konkrete cases på, hvordan virksomheder gennem strategisk CSR-samarbejde med hinanden og med deres leverandører og kunder kan skabe god forretning og samtidigt er med til at opfylde Verdensmålene.
Vært: Grakom, www.grakom.dk/
 
Jens Prebensen oplyser videre, at konferencen er tilrettelagt for alle - både for private og offentlige virksomheder, NGO’er, myndigheder, rådgivere, offentlige institutioner - og andre, som er nysgerrige eller vidensbegærlige omkring Verdensmålene, eller som ønsker inspiration og løsninger i deres arbejde med CSR.

Konferencen indledes med af chefkonsulent i DI Sara Krüger Falk som sætter scenen med et indlæg under titlen ”Arbejd med FN's verdensmål i CSR-indsatsen”, og hun vil her komme ind på nogle af de initiativer, der er sat i søen for at hjælpe virksomhederne i deres arbejde med Verdensmålene. Som dagens vært byder Ingo Østerskov, administrerende direktør for KEA, velkommen og åbner konferencen.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

14.01.2025CSR.dk

Danske banker holder fast i klimaambitioner trods splittelse i sektoren

13.01.2025CSR.dk

Ulighed i udledninger: De riges bidrag til klimakrisen

13.01.2025Merkur Andelskasse

Sponseret

Godt nytår fra Danmarks mest utålmodige bank

10.01.2025CSR.dk

New York sender regningen for klimaskader til olieselskaber

10.01.2025CSR.dk

Virksomheder i balancegang mellem compliance og innovation

10.01.2025CSR.dk

Løsningen ligger i belønning, ikke i deregulering

09.01.2025Bureau Veritas

Sponseret

Tag næste skridt: Bliv certificeret Lead Auditor på kun 5 dage

07.01.2025CSR.dk

På Møn bliver bolcherne grønnere

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

CABI
Webinar
Webinarrække | 3:3 Styrk trivselsarbejdet med fokus på roller og ansvarsfordeling

Dette webinar er det tredje af tre. Her får du viden om, hvordan trivsel og fravær hænger sammen og præsentation af roller og ansvar i trivselsarbejdet.

Dato

16.01.2025

Tid

08:15

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
TNFD Webinar: Developing a Nature Transition Plan

Join us for the 7th webinar in the Nordic TNFD Consultation Group where we will explore how to put together a robust nature transition plan. The webinar will revolve around TNFD’s recent Discussion paper on nature transition plans.

Dato

16.01.2025

Tid

13:00

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

20.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20th January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

20.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom