24.03.2014  |  Klima, miljø og energi

70 mio. kroner til renere vand og mere genanvendelse

Miljøminister Kirsten Brosbøl er klar med 70 millioner kroner til ny grøn teknologi, der både gavner miljøet og den danske eksport.

Der er brug for nye teknologiske løsninger, der kan spare på vandforbruget og sikre os rent drikkevand. Og der er brug for ny teknologi, der kan give os renere luft og materialer med færre problematiske kemikalier.

Læs også: Miljøministeriet belønner grønne ideer

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor er miljøminister Kirsten Brosbøl (S) gennem det Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP) klar med 70 millioner kroner til nye løsninger, der kan hjælpe danske virksomheder helt i front inden for grøn teknologi.

Samtidig er eksempelvis ekstremt vejr og luftforurening globale udfordringer, og målet er derfor også, at danske virksomheder kan udvikle løsninger, der kan eksporteres, så vi kan skabe flere grønne produktionsjobs i Danmark.

”"Med tilskuddene til miljøteknologi kan vi sætte skub i flere grønne jobs, samtidig med at vi tilgodeser miljøet. Grønne produkter er blevet et af de områder, der er med til at skabe vækst og arbejdspladser i dansk industri med en årlig eksport på mere end 80 mia. kr. Flere end 100.000 danskere er beskæftiget med grøn produktion, og den udvikling skal vi ikke bare fastholde, men udbygge. Derfor skal virksomheder, universiteter og myndigheder samarbejde om udvikling af fremtidens miljøløsninger"”, siger Kirsten Brosbøl.

Nye ideer skal blive til virkelighed
Med opbakning fra alle Folketingets partier har Kirsten Brosbøl fastlagt rammerne for prioriteringen af regeringens miljøteknologiske indsats i 2014. Pengene uddeles til virksomheder, og projekterne bliver ofte til i et tæt samarbejde med universiteter, teknologiske institutter og konsulenter.

Disse miljøtemaer er i fokus

Alle projekter til gavn for miljøet og eksporten af grøn teknologi vil blive vurderet, men i 2014 vil en række særlige miljøtemaer være i fokus. Det er:

  • Vand og klimatilpasning
  • Cirkulær økonomi og genanvendelse af ressourcer i affaldet
  • Renere luft og mindre støj
  • Færre problematiske kemikalier
  • Modernisering af industriens miljøindsats

Fokus er i 2014 på vand og klimatilpasning, cirkulær økonomi og genanvendelse af ressourcer i affaldet, renere luft og mindre støj, en modernisering af industriens miljøindsats og færre problematiske kemikalier.

Læs også: Virksomheder får et skub i retning af vedvarende energi

”"De produkter og materialer, som vi bruger i Danmark, er tit produceret på den anden side af jorden og indeholder ofte problematiske kemikalier. Derfor er der behov for løsninger, der reducerer brugen af kemikalierne helt fra bomuldsmarken og fabrikken til butikken til gavn for forbrugere, arbejdstagere og miljø. Her kan MUDP-midlerne hjælpe nytænkende ideer til at blive til virkelighed”", siger Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Se mere om MUDP-ansøgningsrunden 2014

- JKK 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere