25.10.2022  |  Klima, miljø og energi

80.000 færre plastikposer i løbet af et år – og det er blot en start

Indhold fra partner Hvad er dette?

I løbet af foråret og sommeren kunne flere af Feriepartner Danmarks sommerhusgæster opleve en lidt anden service end normalt. Den knitrende plastikpose, der indtil for nyligt udgjorde emballagen på deres linnedpakker, er nemlig blevet skiftet ud.

Ud med plast, ind med cirkulære løsninger

I DFD bliver der hver dag kasseret ét ton tekstiler, og det skal have nyt liv. For selvom tekstilerne ikke længere kan bruges til deres oprindelige formål, behøver en plet eller et hul i tekstilet ikke være afslutningen på dets liv.

Og netop dét er linnedposerne et bevis på.

Med de nye linnedposer, der produceres af kasseret sengetøj, bliver endnu flere eksisterende ressourcer nu udnyttet maksimalt, mens mængden af plastik reduceres markant.

“Værdien i samarbejdet har jo først og fremmest afstedkommet, at vi får elimineret brugen af plastik. Over en femårige periode sparer vi op mod en halv million plastikposer, der faktisk svarer til arealet af intet mindre end 50 fodboldbaner," fortæller Flemming Toft Andersen, CEO Feriepartner Danmark A/S.

Begejstrede sommerhusgæster

Lene Gunst og hendes ægtemand, Morten, har gennem mange år lejet sommerhuse hos Feriepartner Danmark. De er begge glade for, at man har re-tænkt den gamle løsning og kvittet plastikken til fordel for den cirkulære løsning.

”Jeg synes, det er et rigtig godt tiltag, når man tænker på, hvordan situationen er med plastik, både her og ude i verden. I øvrigt er det også mere handy at gå med de to poser – en over hver skulder,” siger Lene Gunst.

Og Lene og Morten er ikke de eneste. Løsningen er nemlig blevet taget rigtig godt imod blandt Feriepartner Danmarks sommerhusgæster, der også kan bruge posen til indkøb og andre praktiske formål under deres ophold.

Med den nye løsning synes der at være mange fordele at hente, og i DFD og Feriepartner Danmark håber man derfor på, at andre aktører i feriehusbranchen vil være med til at nedsætte brugen af plast.

I dag leverer DFD nemlig linnedpakker til flere store aktører i branchen, der tilsammen vil kunne skåne miljøet for op til 3,3 millioner over en femårige periode ved at overgå til den cirkulære løsning.

Læs også mere om løsningen og samarbejder i Jydske Vestkystens artikel.

En del af noget større

Linnedposerne er en del af konceptet DFD upcy, der giver nyt liv til ellers kasserede tekstiler. Konceptet er født ud af en cirkulær tankegang og giver brug-og-smid-væk-kulturen kamp til stregen. Læs mere om konceptet her.

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere