19.01.2015  |  Klima, miljø og energi

Aarhus er verdens første WindMade kommune

Mindst 25 procent af Aarhus Kommunes indkøb af strøm kommer nu fra vindenergi. Det gør kommunen til verdens første WindMade kommune.

Aarhus Kommune har indfriet målet om at blive verdens første WindMade kommune. Det sker på baggrund af kommunens strømindkøb, hvor minimum 25 procent kommer fra vindenergi, skriver byensejendom.dk.

Formålet med WindMade-ordningen, som en række internationale virksomheder og ngo’er står bag, er blandt andet at øge fokusset på vindenergi som en effektiv energikilde samt at styrke markedet for vindenergi.

”Det her et vigtigt og spændende tiltag, som er blevet til i samarbejde med de organisationer, som dagligt arbejder for et bedre miljø. Det er også et udtryk for Aarhus Kommunes status som foregangskommune inden for vindenergi, og det er med til at understøtte vores styrkepositioner”, siger Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard til byensejendom.dk.

Læs også: Aarhus når ikke mål om CO2-neutralitet i 2030

Morten Albæk, marketing- og kommunikationsdirektør i Vestas, glæder sig over, at Aarhus nu er verdens første WindMade kommune.

”Ved at blive verdens første WindMade kommune fortsætter Aarhus med at være visionær og leder inden for vindenergi og bæredygtighed. At Aarhus bliver WindMade understreger, hvor vigtig Aarhus er for både Vestas og vindindustrien som helhed”, siger han til byensejendom.dk.

Aarhus Kommune har et mål om CO2-neutralitet i 2030, og for at nå målet arbejder kommunen derfor på flere områder med en grøn omstilling.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere