25.05.2021  |  Strategi & ledelse

Adfærdsøkonomi og Nudging i Praksis

Indhold fra partner Hvad er dette?

I mange tilfælde handler mennesker ikke økonomisk rationelt, men hvad er det, der styrer medarbejdernes, kundernes og borgernes adfærd? Og hvordan kan vi bedst muligt forudsige og påvirke denne adfærd?

Ved at kombinere indsigter fra psykologi og økonomi kan vi gennem Behavioral Economics & Finance forstå, hvordan mennesker tager beslutninger, og på kurset zoomer vi ind på, hvordan din organisation kan anvende adfærdsøkonomi og nudging i praksis.

 

I mange situationer tager mennesker ikke optimale beslutninger, men tit er afvigelserne fra det rationelle systematiske. Adfærdsøkonomi - Behavioral Economics & Finance - kortlægger den irrationelle adfærd og formulerer adfærdsbaseret teorier for at forstå, hvorfor vi handler, som vi gør. De adfærdsbaserede forståelser af irrationalitet gør det muligt at forudsige faktisk adfærd, og hvordan adfærd bedst muligt kan ændres.

Redskaber som nudging bygger på disse adfærdsbaserede teorier, og viser smarte og omkostningseffektive måder at ændre adfærd på.

På kurset ser vi nærmere på, hvorfor mennesker ikke altid tager optimale beslutninger, og hvordan vi bedst muligt kan forudsige og ændre den faktiske adfærd ved hjælp af nudging. Du vil konkret komme til at arbejde med, hvordan du kan anvende Behavioral Economics & Finance i egen virksomhed/organisation, og du vil få input og inspiration fra eksterne praktikere.

Vi vil både arbejde med de grundlæggende principper og teorier omkring adfærdsøkonomi, forsøg og kausalitet samtidig med, at vi vil have en hands-on og praktisk tilgang til teorierne.

 

Efter deltagelse på kurset har du:

  • Praktisk forståelse af hvordan behavioral economics og finance kan anvendes i egen virksomhed/organisation
  • En knivskarp forståelse af hvorfor menneskers adfærd tit er irrationel inden for individuelle, sociale og etiske beslutninger.
  • Kendskab til hvordan menneskers faktiske adfærd kan forstås
  • Indsigt i redskaber, som kan bruges til at påvirke adfærd
  • Kendskab til hvordan kausal viden om adfærd kan etableres i forsøg

Du får teoretiske og faglige oplæg fra kompetente og erfarne undervisere, der sætter dig ind i de grundlæggende ideer, teorier og redskaber om Behavioral Economics & Finance. Der vil desuden være oplæg fra eksterne praktikere.

Der undervises på dansk, men flere oplæg vil være på engelsk. Læs mere på https://cbs-executive.dk/program/adfaerdsoekonomi-nudging/

Mere fra CBS Executive Fonden

CBS Executive Fonden

cbs-executive.dk

CBS Executive Fonden har mere end 20 års erfaring i at udvikle videnbaserede ledelseskurser og uddannelsesforløb med branchespecifikt fokus for både offentlige og private organisationer CBS Executive Fonden er en erhvervsdrivende fond, som blev skabt af Copenhagen Business School i 1991. CBS Executive Fonden tager sig af at udvikle og afholde korte executive uddanne…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere