12.11.2020  |  Strategi & ledelse

Amazon under anklage for brud på konkurrencereglerne

Margrethe Vestager gør klar til at åbne en sag imod Amazon for at afgøre, om gigantplatformen misbruger sin position på markedet.

Allerede sidste år indledte EU-kommissionen en officiel konkurrenceretlig undersøgelse af den amerikanske detail-handelsgigant Amazon anført af EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager.

Det skriver Finans. 

Amazon forhandler både brands og egne produkter, og det på denne baggrund, at der er skabt mistanke om, at Amazon overskrider konkurrencereglerne. 

Undersøgelsen går ud på at klarlægge, hvorvidt Amazon har misbrugt konkurrencefølsomme data (eksempelvis salgstal) fra de virksomheder, der sælger deres produkter via platformen for så efterfølgende at bruge denne data til egen fordel i deres egne produkter.

Læs også: Amazon vil gøre det lettere at shoppe bæredygtigt

”Vi er nødt til at sikre, at store nethandelsplatforme ikke eliminerer kundernes fordele via unfair konkurrenceadfærd. Derfor har jeg besluttet, at undersøge Amazons forretningsmodel og dobbeltrolle som handelsplatform og detailhandler meget grundigt”, udtalte Margrethe Vestager sidste år.

Amazons forsvar understreger, at sagen kan sidestilles med supermarkeder og andre store platforme, hvor det er helt normalt både at være en platform, der sælger andres produkter samtidig med, at man sælger sine egne brands.

EU-Kommissionen er nu klar til at indlede sagen.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere