07.11.2017  |  Medarbejder

Analyse: Automatisering gør det sværere for SMV’er at tage socialt ansvar

Rigtig mange af de ansatte i smv'erne udfører i dag opgaver, hvoraf langt størstedelen nemt kan automatiseres, viser ny undersøgelse. Det gør stillingerne nemme at erstatte og går i sidste ende ud over de udsatte borgere, der besidder mange af den type jobs.

I Danmark har 820.000 personer et job, hvor opgaverne i høj grad kan erstattes af automatisering og ny teknologi. Det viser ny analyse fra Den Sociale Kapitalfond. Næsten halvdelen af de stillinger hører til i små eller mellemstore virksomheder (SMV’er).

Læs også: Greenpeace-rapport roser Apples forsyningskæde mens Amazon får høvl

Det er særligt inden for handel, anlægsarbejde, industri og transport, at automatiseringspotentialet er stort. Så stort, at robotter og teknologi kan klare de fleste af to ud af tre medarbejderes opgaver i branchernes SMV’er, vurderer fonden i analysen.

Det betyder både, at det for mange af virksomhederne bliver muligt at effektivisere og skabe mere profit, men samtidig kan det også gå hårdt ud over de ansatte, der besidder den type stillinger, forklarer analysechef fra Den Sociale Kapitalfond, Kristian Thor Jakobsen:

”I små og mellemstore virksomheder ligger der formentlig et stort potentiale for produktivitetsforbedringer, hvis de kommende teknologiske muligheder udnyttes. Men der tegner sig samtidigt en væsentlig udfordring i forhold til beskæftigelsen – ikke mindst for udsatte borgere”, siger Kristian Thor Jakobsen.

Læs også: Nyt samarbejde skal skaffe job til langtidsledige

I sidste ende vil det ramme de SMV’ere, der er gode til at tage socialt ansvar ved at ansætte personer i fleks- og skånejobs. Og de vil gå ud over borgere, der i forvejen har svært ved at få foden inden for på arbejdsmarkedet, vurderer Den Sociale Kapitalfond.  

Læs hele analysen, der er en del af udviklingsprojektet ’Disrupted?’, her.

-CHM 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere