20.09.2013  |  Supply chain

Ansvarlighed i Femern-kontrakter

Femern vil være med til at uddanne elever, sikre at medarbejdere har gode arbejdsforhold og sikre at miljøet ikke belastes. CSR får således fyldig plads i de kontrakter, Femern skriver med entreprenører.

Social ansvarlighed skal være en selvfølge på byggepladsen. Det mener man i Femern, der blandt andet indføjer sociale klausuler og strenge krav til arbejdsmiljø og sikkerhed i kontrakterne med entreprenører tilknyttet tunnel-projekt.

Om tunnelen

Femern tunnelen bliver cirka 18 km lang mellem Rødbyhavn og Puttgarden og står færdig i 2021. Byggeriet af tunnelen starter i 2015, men der igangsættes allerede nu etablering af nye og forbedrede veje og cykelstier, en opgradering af forsyning af el, vand og kloakering, en ny pumpestation til afvanding af lavtliggende områder ved Rødbyhavn, nedrivning af gammelt fiskeopdræt og etablering af erstatningsnatur. 

Læs også: CSR-hjælp - også til de små virksomheder

Virksomheden er i forbindelse med forberedelserne til Femern Tunnelen, der skal gå mellem Rødby og Puttgarden, begyndt at skrive kontrakter med den første entreprenør. I denne kontrakt er der blandt andet stillet krav om, at entreprenøren skal have en elev med på hele vejprojektet. Entreprenøren skal også levere arbejdsplaner og garantere, at han har udpeget en miljøtilsynsperson. Lignende krav vil blive indføjet i alle Femern kontrakter med entreprenører på projektet fremover.

Virksomheden vælger at straffe entreprenørerne på pengepungen, hvis de ikke hver dag har de elever med på projektet, de har forpligtet sig til. I samme tråd har Femern  haft et tæt samarbejde med arbejdsmarkedets parter for at undgå social dumping og sikre gode løn- og arbejdsvilkår for de medarbejdere, der fremover vil blive tilknyttet Femern-byggeriet.
 

-MH

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere