15.01.2021  |  Strategi & ledelse

Apple ændrer bonusstruktur for topledere

Aflønnings- og bonuskriterier er et centralt værktøj i integrationen af bæredygtighed i en virksomhed, men ikke et mange virksomheder har taget til sig.

Når Apple fra 2021 og frem skal designe bonusprogrammer for deres topledelse, så kan det blive med et nyt fokus på, hvordan de lever op til virksomhedens sociale og míljømæssige værder. 

Dem har de seks af, f.eks. brug af genanvendte materialer i produkter, mangfoldighed i arbejdsstyrken og retten til privatliv og sikkerhed når man bruger Apple-produkter, og virksomheden har i materialet forud for sin kommende generalforsamling lagt op til at aktionærerne godkender, at "en ESG-modifikator baseret på Apple's værdier og andre centrale community-initiativer vil blive indarbejdet i det årlige bonusprogram". 

Den konkrete udformning af nye kriterier er dog ikke meldt ud endnu. Således vides det, som Reuters skriver, ikke om bonusordningen vil blive defineret ud fra virksomhedens offentliggjorte klimamålsætninger som f.eks. målet om at fjerne CO2 fra sin forsyningskæde, eller om der vil være en forbindelse til vedholdende anklager om at produkterne helt eller delvsit produceres af tvangsarbejdere i Kina. 

Det, der er meldt ud, er, at bonusprogrammets basale fokus på økonomiske resultater består, men at virksomhedens bestyrelse vil vurdere de enkelte toplederes indsats ud fra de seks sociale og miljømæssige værdier og med den nye modifikator kunne ændre årets bonus med 10 procent. 

Initiativet er dog ikke helt noget Apple selv har ønsket. Det opstår som en del af begrundelsen for, at aktionærerne skal stemme imod et beslutningsforslag fra aktionærer om at reducere topledelsens lønninger, så de ikke længere, som det er tilfældet for CEO Tim Cooks løn i 2020, er 256 gange højere end midten af Apple's lønskala (medianen). Forslaget har ønsket at en sådan reduktion skulle skrives ind i prindipperne for aflønning af topledelsen. 

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere